Τουρκική "αόρατη" απειλή στο Αιγαίο! Όλος ο σχεδιασμός της Άγκυρας για τα UAV!

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου για τις δυνατότητες της αεροδιαστημικής τεχνολογίας ο Oğuz ÖZBAL, Δευθυντής του Τομέα ανάπτυξης προγραμμάτων κατασκευής Μη επανδρωμένων συστημάτων του Τουρκικού Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (Savunma Sanayii Müsteşarlığı-SSM), παρουσίασε τα επιτεύγματα της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας στον τομέα της κατασκευής Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΜΕΑ/ Unmanned Aerial Vehicle-UAV), καθώς και τον σχεδιασμό για την κατασκευή νέων UAV μέχρι και το έτος 2030. To Onalert.gr έχει στη διάθεσή του και παρουσιάζει όλη τη παρουσίαση που έγινε και τις διαφάνειες που παρουσιάστηκαν.Παρατηρώντας τον οδικό χάρτη (ROAD MAP) για την κατασκευή UAV τουρκικής κατασκευής, διαπιστώνουμε ότι μέχρι το 2018 η Τουρκία σχεδιάζει:

α. Την ολοκλήρωση των δοκιμών στο UAV ANKA και την πλήρη επιχειρησιακή του ένταξη στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (εντός του 2015).

β. Την κατασκευή ενός οπλισμένου UCAV (Unmanned Combat Aerial Vehicle) με την επωνυμία AKINCI (Eπιδρομέας), το οποίο θα έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ύψος πτήσης: 45.000 πόδια
Διάρκεια πτήσης: 14 ώρες
Ωφέλιμο Φορτίο: 1.000 Kg (Περιλαμβάνονται όλα τα όργανα επιτήρησης-αναγνώρισης-επικοινωνιών, όπως κάμερες, ραντάρ κ.α., καθώς και αριθμός οπλικών συστημάτων, όπως Α/Τ πύραυλοι).
Ακτίνα δράσης: 1000 km (με τη χρήση δορυφόρου)UAV AKINCI
γ. Την κατασκευή UAV περιστρεφόμενων πτερύγων (ελικόπτερο) το οποίο προορίζεται για ναυτική χρήση (απονήωση-προσνήωση) σε πλοία, το οποίο θα έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ύψος πτήσης: 18.000 πόδια
Διάρκεια πτήσης: 4-8 ώρες
Ακτίνα δράσης: 180 km UAV NAYTIKHΣ ΧΡΗΣΗΣ
Επιπλέον η Τουρκία μέχρι το 2030 σχεδιάζει:
α. Την κατασκευή 2 UAV σταθερών πτερύγων τεχνολογίας STEALTH (μη ανιχνεύσιμα από ραντάρ).
β. Την κατασκευή 2 UAV περιστρεφόμενων πτερύγων (1 υψηλής ταχύτητας και 1 για μεταφορά φορτίων).
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο τομέας των UAV βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της Τουρκικής ηγεσίας (πολιτικής και στρατιωτικής), γεγονός που είχα επισημάνει και με το άρθρο της 30 Μαϊ 15 στο οποίο στο οποίο απαριθμούσα και τις αποστολές που δύνανται να αναλάβουν τα UAV (στρατιωτικές και μη).
Όσον αφορά τις στρατιωτικές αποστολές τονίζεται για μία ακόμη φορά ότι η χρήση των UAV παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα τόσο σε τακτικό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο. Ειδικότερα στον τομέα της επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης, η χρήση UAV σε συνδυασμό με εξειδικευμένο προσωπικό στην συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση Πληροφοριών (οι ΤΕΔ έχουν εδώ και πολλά χρόνια Ειδικό Σώμα Πληροφοριών σε όλους τους Κλάδους και με στελέχη που στην συντριπτική τους πλειοψηφία γνωρίζουν άπταιστα την Ελληνική γλώσσα, ενώ στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και μόνο η ιδέα δημιουργίας θεωρείται αιρετική), προσδίδει μεγάλα πλεονεκτήματα τόσο στις δυνάμεις που βρίσκονται στο πεδίο της μάχης, όσο και στην ηγεσία που θα έχει στα χέρια της έγκαιρες και έγκυρες πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση (τόσο στην ειρήνη όσο και στην περίοδο των πολεμικών επιχειρήσεων).
Φανταστείτε τις δυνατότητες επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης που θα προσέδιδε στις ΕΕΔ καθώς και στο ΛΣ/ΕΛ/ΑΚΤ η χρήση UAV για την επιτήρηση του Αιγαίου, σε συνδυασμό με την τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων και την μείωση της καταπόνησης του προσωπικού και των επανδρωμένων μέσων που χρησιμοποιούνται τώρα (εναέριων και πλωτών). Επιπρόσθετα φανταστείτε τι δυνατότητες θα προσέδιδε και στην ΕΛ.ΑΣ. η χρήση UAV για την σωστή αστυνόμευση (πρόσφατα όπως έχω γράψει η Τουρκική Αστυνομία προμηθεύτηκε 2 τακτικά UAV BAYRAKTAR τουρκικής κατασκευής).
Όσον αφορά τον αριθμό των UAV που χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή οι ΤΕΔ, εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 400 (διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβάνονται και τα 100 περίπου επιθετικά UAV ΗΑRPY). Επιπλέον αναφέρεται ότι ήδη βρίσκεται σε τροχιά ο πρώτος στρατιωτικός δορυφόρος της Τουρκίας (στο πλαίσιο του προγράμματος GOTURK) και το αμέσως προσεχές διάστημα θα τεθεί σε τροχιά και ο δεύτερος, οπότε θα είναι διαθέσιμη και η δυνατότητα επικοινωνίας των UAV με τους τουρκικούς δορυφόρους, γεγονός που θα προσδώσει τεράστιες δυνατότητες στην Τουρκική στρατιωτική ηγεσία.
Επανερχόμενος στην πληθώρα των πολιτικού τύπου αποστολών των UAV θα παραθέσω μόνο τις αντίστοιχες διαφάνειες από την παρουσίαση του Oğuz ÖZBAL, οι οποίες περιγράφουν το όραμα για τη χρήση UAV σε πολιτικές αποστολές.

Από τις παραπάνω διαφάνειες, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι στο εγγύς μέλλον παράλληλα με τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη (αλλά και τουρκικά UAV), θα υπάρχουν και παραβιάσεις από UAV’s 
τα οποία θα επιχειρούν στο Αιγαίο και στον Έβρο με το πρόσχημα συμμετοχής σε τουρκικές επιχειρήσεις κατά της λαθρομετανάστευσης, των ναρκωτικών, της παράνομης αλιείας, θαλάσσιας ρύπανσης κ.λπ. 

 http://www.hho.edu.tr/uzhaf/pdf/OguzBAL.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=1uEjq00Uw68
πηγή


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!