Κλιμάκωση και στην Ελλάδα: Νέα παραβίαση τουρκικών F-16. Αναλαμβάνει δράση στο Αιγαίο η Ρωσία

Ποια η νέα παραβίαση τουρκικών F-16 στο Αιγαίο; Πώς αναλαμβάνει δράση η Ρωσία;

Νέα πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο λίγες μέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου.

Έξι τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο βόρεια της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του crashonline.gr τα τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα και έτοιμα για επίθεση.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης και δόθηκε εντολή σε ελληνικά F-16 να απογειωθούν από τη βάση της Σκύρου. Σε λίγα λεπτά τα ελληνικά μαχητικά βρέθηκαν δίπλα στα τουρκικά αεροσκάφη και τα αναχαίτισαν.

Τα τουρκικά αεροσκάφη μέσα σε λίγα λεπτά αποχώρησαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από την Χίο και επέστρεψαν στην Τουρκία.

Η νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων έρχεται δυο ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά F-16 στα τουρκοσυριακά σύνορα και την επικίνδυνη κλιμάκωση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή αναφορά του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά. Σύμφωνα με πληροφορίες του crashonline η Μόσχα μεταφέρει στο Αιγαίο τη διαμάχη με την Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ρωσικό πεντάγωνο και οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες συγκεντρώνουν όλα τα βίντεο παραβιάσων των τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή.

Η Ρωσία εμφανίζεται αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό «όπλο» μεταξύ των οποίων και οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

«Τα τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο 1.500 φορές το χρόνο κατά μέσο όρο και η Ελλάδα αντιτίθεται συχνά γι” αυτό εις μάτην. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με κάλεσε για να μου εκφράσει την αλληλεγγύη του και μου θύμισε αυτές τις 1.500 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη που έχουν γίνει κάτι σαν συνηθισμένη πρακτική. Και μου είπε ότι και αυτός δεν αποδέχεται τις εξηγήσεις των Τούρκων ακόμα και αν υπήρξε παραβίαση 17 δευτερολέπτων δεν δικαιολογεί την επίθεση κατά του ρωσικού μαχητικού» δήλωσε χθες ο Σεργκέι Λαβρόφ.

πηγή: http://www.newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!