Το Μόσκβα παίρνει θέση μάχης στη Συρία – Έτοιμα για εκτόξευση κατά της Τουρκίας 48 βλήματα cruise

Το Μόσκβα, το πυραυλοφόρο καταδρομικό και η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έφτασε στην Λαττάκεια για να λάβει «θέση μάχης» ανοικτά των συριακών ακτών όπως είχε ανακοινώσει και  το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 24 Νοεμβρίου.

Το ρωσικό σκάφος βρίσκεται πλέον στην «καυτή» περιοχή κατάφορτο με αντιαεροπορικά βλήματα και βλήματα cruise έτοιμο να αναλάβει δράση στο πλαίσιο της ρωσικής κλιμακούμενης αντίδρασης μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su=24 από τουρκικά μαχητικά.

Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ το  Μόσκβα έχει σαφείς κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση που τουρκικά μαχητικά επιχειρήσουν να επαναλάβουν κάτι ανάλογο με αυτό που έκαναν στις 20 Νοεμβρίου, αλλά κυριότερα έχει λάβει εντολές για την συνεχή επιτήρηση του συριακού εναέριου χώρου στο βορειοδυτικό τμήμα παρακολουθώντας τα τουρκικά μαχητικά και καλύπτοντας τα ρωσικά βοβμαρδιστικά που πετούν στην περιοχή. .

Το σκάφος για αυτό το σκοπό μεταφέρει 64 βλήματα SA-N-6 Grumble όπως τα ονομάζει το ΝΑΤΟ που δεν είναι τίποτα άλλο από τη ναυτική έκδοση των βλημάτων S-300 γνωστοί και ως S-300F Fort.

Αυτό σημαίνει ότι το καταδρομικό θα απλώσει ουσιαστικά ένα «θόλο» αντιαεροπορικής προστασίας ο οποίος θα καλύπτει όλη την περιοχή της βορειοδυτικής Συρίας και θα υπερκαλύπτει κατά πολύ την περιοχή που πραγματοποιήθηκε η κατάρριψη του Su-24.

Ταυτόχρονα το καταδρομικό φέρει τα βλήματα cruise P-500 Bazalt με εμβέλεια 550 χλμ., αλλά πρακτικά μη ανασχέσιμα καθώς πετούν με ταχύτητα 2,5 mach έτοιμο να πυροδοτήσει τουλάχιστον τρεις μεταφερόμενες συστοιχίες των 16 βλημάτων η κάθε μια.

Τα βλήματα προσβάλλουν στόχους ξηράς αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την προσβολή αεροπλανοφόρων. Εναλλακτικά το καταδρομικό μπορεί να μεταφέρει ισάριθμα βλήματα της βελτιωμένης έκδοσης P-1000 Vulkan, αλλά με τη διπλάσια εμβέλεια, αλλά δεν είναι γνωστό ποια από τις εκδόσεις μεταφέρουν.

Το Μόσκβα είναι επικεφαλής ναυτικής Μοίρας η οποία αποτελείται από το αντιτορπιλικό  Smetliviy, την Α/Υ κορβέτα Nanuchka III, το σκάφος ηλεκτρονικής επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών Mirazh, ένα πετρελαιοφόρο το Vasiliy Tatischev, και δύο ακόμη σκάφη υποστήριξης μεταξύ αυτών και το σκάφος Ωκεανογραφικών μελετών Admiral Vladimirsky.

Επιπρόσθετα στην Συρία πλέουν τα μεγάλα αποβατικά Korolev και Tsezar Kunikov κλάσης Ropucha και ένα ακόμη σκάφος υποστήριξης.

Ο πλους στη Συρία του ρωσικού καταδρομικού δεν είναι ούτε τουριστικός ούτε για μια απλή προβολή ισχύος. Αυτό γιατί δύο τουρκικά υποβρύχια βρίσκονται στην περιοχή προσπαθώντας να το προσεγγίσουν σε μια ακόμη προκλητική κίνηση της Άγκυρας προς τη Μόσχα.

Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο τα υποβρύχια TCG S-352  Dolunay τύπου 209/1200 κλάσης Atilay και το TCG S-359 Burakreis  κλάσης Gur τύπου 209./1400 πραγματοποιούν περιπολία στην περιοχή της Α. Μεσογείου. Το γεγονός ότι 2 τουρκικά υποβρύχια προσπαθούν να προσεγγίσουν το Μόσκβα ανεβάζει και άλλο το θερμόμετρο στην περιοχή η οποία «φλέγεται» ιδιαίτερα από τις 20 Νοεμβρίου και μετά.

Η απάντηση της Μόσχας όπως έχουμε σημειώσει και άλλες φορές δε θα είναι ούτε σπασμωδική ούτε θα εμπεριέχει κάποιο «τυφλό» κτύπημα.

Η Τουρκία βρίσκεται ήδη στα «σχοινιά» σε ότι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό έχοντας διαπράξει ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος όπως ομολογούν όλο περισσότεροι αναλυτές που την θέλουνη πλέον εκτός ΝΑΤΟ, και απλώς η Ρωσία τώρα σχεδιάζει προσεκτικά, μεθοδικά  και ψύχραιμα την απάντησή της, περιμένοντας την Τουρκία απλά να κάνει την πρώτη της  λάθος κίνηση.

- See more at: http://www.pronews.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!