Καταδίωξη τουρκικών F-16 στην βόρεια Συρία από ρωσικά Su-34 εξοπλισμένα με βλήματα αέρος-αέρος!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου... Tην πρώτη ρωσοτουρκική εμπλοκή, από τότε που τα τουρκικά F-16 κατέρριψαν το ρωσικό Su-24, είχαμε χθες στον εναέριο χώρο της Συρίας όταν ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 επιχείρησε να προσεγγίσει δύο ρωσικά υποστρατηγικά μαχητικά κρούσης Su-34, τα οποία όμως έχουν πλήρεις δυνατότητες διεξαγωγής αερομαχιών και εγκλώβισαν τα τουρκικά μαχητικά με πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς (R-77-1) με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη από αυτή των AIM-120C των τουρκικών μαχητικών (80 χλμ. τα δεύτερα έναντι των 110 χλμ. του R-77-1) με αποτέλεσμα στην άμεση υποχώρησή των τελευταίων. 
Τα ρωσικά μαχητικά τα καταδίωξαν και εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.
 
Σύμφωνα με τον στρατηγό Andrei Kartapolov τον υπεύθυνο των ρωσικών επιχειρήσων στην Συρία, δύο τουρκικά F-16 εισέβαλαν στον συριακό εναέριο χώρο στην βόρειο Συρία στην περιοχή που θεωρεί η Αγκυρα ότι έχει επιβάλλει "no-flight-zone". Eκεί δηλαδή που έγινε η κατάρριψη τυ Su-24.
 
Άμεσα σηκώθηκαν δύο ρωσικά SU-34 τα οποία πλέον πετούν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος R-77-1 (κατά NATO AA-12 Adder) οι οποίοι είναι το ρωσικό αντίστοιχο των AIM-120 AMRAAM που φέρουν πάνω τους τα τουρκικά μαχητικά
 
Ετσι ή αλλιώς τα Su-34 ανήκουν στην οικογένεια των Su-27 και έχουν στο "DNA" την ικανότητα της αερομαχίας.
 
Syria
 
Το Sukhoi αμέσως έστειλε προειδοποίηση στα τουρκικά μαχητικά : "Προς τους πιλότους των αεροσκαφών που κατευθύνονται προς  274 FL 18500, εάν δεν εγκαταλείψετε αυτόν τον χώρο θα σας καταρρίψουμε"!
 
Η προειδοποίηση επαναλήφθηκε και δεύτερη φορά:"Προς τους πιλότους των αεροσκαφών που κατευθύνονται προς  274 FL 18500. Εισήλθατε σε εναέριο χώρο που ελέγχεται από την ρωσική Αεροπορία. Εάν δεν φύγετε θα σας καταρρίψουμε"!
 
Αμέσως μετά την δεύτερη προειδοποίηση τα τουρκικά F-16 κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν στον τουρκικό εναέριο χώρο, στον οποίο όμως τα ακολούθησαν τα δύο ρωσικά μαχητικά για κάποια δευτερόλεπτα.
 

πηγή: http://www.pronews.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!