Πρωτοφανής πρόκληση: Συνοδεία τουρκικών μαχητικών ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η Ολλανδή ομόλογός του πέταξαν στην Χίο!

Σε μια πρωτοφανή πρόκληση προχώρησε η ΤΗΚ όταν τουρκικά μαχητικά έφτασαν πολύ κοντά στο αεροσκάφος που μετέφερε τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και την Ολλανδέζα ομόλογό του Jeanine Hennis-Plasschaert αλλά και τον υπουργό Μετανάστευσης της Ολλανδίας Klaas Dijkhoff και επιχείρησαν να παρεμποδίουν την πορεία του προς την Χίο.

Την παραδοχή του συμβάντος την έκανε χθες σε τηλεοπτικό δίαυλο κατά την διάρκεια εκπομπής ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι η Ολλανδή ΥΠΑΜ σοκαρίστικε με ότι είδε καθώς έγινε αυτόπτης μάρτυρας της παρενόχλησης από τα τουρκικά F-16 τα οποία αναχαίτισαν μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.  

H τουρκική πρόκληση δνε έγινε τυχαία καθώς αποσκοπούσε να δοθεί μήνυμα στους Ολλανδούς υπουργούς, συγκυριαρχίας στο Αιγαίο και ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τα 10 ναυτικά μίλια.  

Ο ίδιος ο ΥΕΘΑ υπογράμμισε ότι «αν (οι υπουργοί άλλων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ) δεν το δουν, δεν καταλαβαίνουν αυτό που κατ' επανάληψη τους λέμε για παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας, καθώς έχουν την εντύπωση ότι τους λέμε υπερβολικές ιστορίες τώρα όμως η Ολλανδέζα υπουργός έχει πλέον προσωπική άποψη από τα πεπραγμένα των Τούρκων και τι συμβαίνει καθμερινά στο Αιγαίο»  

Για το ζήτημα των προσφύγων πρόσθεσε επίσης ότι οι υπουργοί «είδαν ποιοι διακινούν πρόσφυγες και μετανάστες» και κατέστησε απολύτως σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ασκεί κοινές περιπολίες με την Τουρκία.   

«Αν θέλουν να κάνουν περιπολίες στα εξωτερικά σύνορα, δηλαδή στα δικά τους χωρικά ύδατα, ας έλθουν να τις κάνουν»  

Σημειώνεται ότι οι δύο Ολλανδοί υπυοργοί πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα και επισκέφθηκαν το Φαρμακονήσι, τη Χίο και το Αγαθονήσι.   

Στη Χίο επισκέφθηκαν το σημείο υποδοχής (hot spot) και καταγραφής των προσφύγων, στο Φαρμακονήσι πραγματοποιήθηκε η βασική ενημέρωση από τον επικεφαλής του φυλακίου, ενώ στο Αγαθονήσι συναντήθηκαν με τις τοπικές αρχές.

πηγή: http://www.pronews.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!