Παγκόσμιο θρίλερ! Η Κίνα απειλεί τις ΗΠΑ με πόλεμο!

Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε σήμερα «μία σοβαρή στρατιωτική πρόκληση» έπειτα από την υπερπτήση που πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 πάνω από μία περιοχή στη Νότια Σινική Θάλασσα που διεκδικεί η Κίνα και βρίσκεται στο επίκεντρο έντονων διενέξεων με τους γείτονές της.

«Το πρωί της 10ης Δεκεμβρίου, δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52 εισήλθαν χωρίς άδεια στον εναέριο χώρο των κινεζικών νήσων Νάνσα και των παρακείμενων χωρικών υδάτων», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, χρησιμοποιώντας το μανδαρίνικο όνομα των νησιών Σπάρτλι.

Σε μία αποστολή δύο B-52 την περασμένη εβδομάδα, ένα από τα δύο αεροσκάφη πλησίασε σε απόσταση μικρότερη των δύο ναυτικών μιλίων, πιο κοντά απ΄ό,τι προβλεπόταν, ένα τεχνητό νησί που έχει κατασκευάσει η Κίνα σε ύφαλο των Σπάρτλι, ενδεχομένως λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχους του Πενταγώνου.

Το αεροσκάφος «εξετράπη της πορείας του», «χωρίς να έχει την πρόθεση», ίσως λόγω κακών καιρικών συνθηκών, διευκρίνισε η εφημερίδα.

«Αυτή η συμπεριφορά αποτελεί μια σοβαρή στρατιωτική πρόκληση, που περιπλέκει τη γενικότερη κατάσταση στη Νότια Σινική Θάλασσα» και που συμβάλλει «στη στρατιωτικοποίηση της περιοχής», καταγγέλλει από την πλευρά του το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

Το Πεκίνο διεκδικεί δικαιώματα κυριαρχίας σχεδόν στο σύνολο της Νότιας Σινικής Θάλασσας και διεξάγει μεγάλες επιχειρήσεις επιχωμάτωσης των νησιών, μετατρέποντας τους κοραλλιογενείς υφάλους σε λιμάνια, διαδρόμους προσγείωσης και διάφορες υποδομές. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία.

Το Βιετνάμ, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία και η Ταϊβάν έχουν διεκδικήσεις –μερικές φορές επικαλυπτόμενες– σε ένα μέρος της περιοχής, στο επίκεντρο έντονων εδαφικών διενέξεων με την Κίνα.

Από την πλευρά της η Ουάσινγκτον θεωρεί τις κινεζικές κατασκευές και αξιώσεις ως απειλή στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας, σε μία από τις πιο στρατηγικές θαλάσσιες διαδρομές στον κόσμο.

«Εδώ και κάποιο καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν αδιαλείπτως πολεμικά αεροπλάνα και πλοία στον εναέριο χώρο και στα ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας για επίδειξη δύναμης και για να υποδαυλίσουν εντάσεις», επέμεινε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

«Απαιτούμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν αμέσως μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων επικίνδυνων συμπεριφορών, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι σχέσεις των δύο χωρών μας. Ο κινεζικός στρατός θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να υπερασπιστεί αποφασιστικά την κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας», προστίθεται στην ανακοίνωση του Πεκίνου.

Πράγματι, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προκαλέσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες την οργή του Πεκίνου, στέλνοντας ένα αντιτορπιλικό και στη συνέχεια ένα βομβαρδιστικό B-52 κοντά στα τεχνητά νησία Σπάρτλι, που ελέγχονται από την Κίνα.

Από την πλευρά τους, κινεζικές ναυτικές δυνάμεις –που περιλαμβάνουν πολεμικά σκάφη, υποβρύχια, συστήματα εντοπισμού και αερομεταφερόμενης διοίκησης, καθώς και καταδιωκτικά αεροσκάφη– αναπτύχθηκαν αυτή την εβδομάδα στη Νότια Σινική Θάλασσα προκειμένου να πραγματοποιήσουν πολεμικά γυμνάσια

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, athensmagazine, http://mikroskopio.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!