ΑΡΧΙΣΕ Η «ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ» ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

{gallery}22459{/gallery}
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης. Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που ενισχύονται με κάθε μέσο από την Τουρκία, για να φτάσουν πριν από τις κουρδικές δυνάμεις που ενισχύονται από τους Ρώσους στην πόλη Cerablus που ειναι υπο την κατοχη των Τζιχαντιστών. Η απόκτηση της πόλης αυτής θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις του εμφυλίου και ή θα κλειδώσει την Τουρκία μέσα στο «κλουβί» της, ή θα της δώσει την δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση μέσα στο συριακό έδαφος.

Όπως αναφέρει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης έχουν καταλάβει τα συριακά χωριά, Karaköprü, Haraba, Kara Mezere και Kuzul στην κατεύθυνση από την γραμμή άμυνας του Azez προς την Cerablus.

Οι πληροφορίες όμως που έρχονται από το απέναντι μέτωπο είναι ότι οι Κούρδοι τελικά έχουν διαβεί τον ποταμό Ευφράτη με την ουσιαστική συνδρομή των ρωσικών βομβαρδιστικών στην περιοχή του Teşrin, και προωθούνται προς τα βόρεια σε συνδυασμό με άλλες κουρδικές δυνάμεις από την περιοχή του Kobanı που επίσης έχουν στραφεί για να καταλάβουν την Cerablus.

Κανείς δεν ξέρει ποιος θα μπορέσει να καλύψει την γραμμή των 95 χιλιομέτρων του λεγόμενου «Βορείου Διαδρόμου» και κυρίως αν οι Τζιχαντιστές έχουν αποφασίσει να εκκενώσουν αυτή την γραμμή.

φωτο 2

Το σίγουρο είναι πάντως πως αν συναντηθούν σε αυτή την γραμμή ο κουρδικές με τις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ισλαμικές φιλοτουρκικές δυνάμεις που έχουν διακριθεί σε σφαγές κουρδικών πληθυσμών, τότε η σύγκρουση θα είναι πολύ αιματηρή και θα προκαλέσει την επέμβαση και άλλων δυνάμεων που καραδοκούν, όπως οι Σύριοι καθεστωτικοί, οι Ρώσοι και οι Ιρανοί, ενώ δεν αποκλείεται να εμπλακεί και η Τουρκία αν δει πως τα πράγματα χάνονται για την ίδια.

Προβλέπονται και άλλα θύματα αλλά και άλλα κύματα προσφύγων προς την δική μας πλευρά.

Κατά τα άλλα, εμείς ας ασχολούμαστε με τον νέο, από τα πολύ πολύ παλιά “τζάκια», ηγέτη της  ελληνικής αντιπολίτευσης. Α ρε κατακαημένη Ελλάδα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!