ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ! Νονός της τρομοκρατίας ο Ερντογάν που οδηγεί την Τουρκία στο μεσαίωνα

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε χθες στο γερμανικό κοινοβούλιο η συζήτηση για τη στρατιωτική συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας κατόπιν αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ίσως ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Καρλ-Χάιντς Μπρούνερ να εξέφρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση στην Τουρκία: «Ναι, ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος οδηγεί την Τουρκία στο Μεσαίωνα, καταδιώκει τους Κούρδους, καταπατά το δικαίωμα της ελευθερίας της άποψης. Κανένας στο κοινοβούλιο δεν το αμφισβητεί. Αμφιβάλλω όμως αν το κόμμα Η Αριστερά έχει συνειδητοποιήσει την κατάσταση διεθνώς».
Με αίτημά της για συζήτηση η Αριστερά θέλησε να φέρει στο γερμανικό κοινοβούλιο το επίμαχο ζήτημα της πώλησης γερμανικών όπλων στην Τουρκία. Ας σημειωθεί ότι στον απόηχο της επίθεσης αυτοκτονίας στην πλατεία Σουλταναχμέτ στην Κων/πολη ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είχε ανακοινώσει στενότερη γερμανοτουρκική συνεργασία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
«Ούτε ένα σεντ στον νονό της τρομοκρατίας Ερντογάν»
Αριστερά και Πράσινοι ζητούν το άμεσο πάγωμα των πωλήσεων όπλων στην Τουρκία, αλλά και τη Σαουδική Αραβία. Η πράσινη βουλευτής Κλάουντια Ροτ χαρακτήρισε «ηχηρή σιωπή» τη στάση του Βερολίνου απέναντι στην καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Από την πλευρά της η κουρδικής καταγωγής βουλευτής Σεβίμ Ντάαντελεν τόνισε: «Η Αριστερά ζητά: Σταματήστε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία. Ούτε ένα σεντ και κανένα όπλο στον νονό της τρομοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν».
Για την κυβέρνηση Τουρκία και Σαουδική Αραβία είναι παρά τα πολλά μειονεκτήματα «παράγοντες σταθερότητας» στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και ειδικός σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής Ρόντεριχ Κίζεβετερ προειδοποιεί: «Θα πρέπει να προσέξουμε τον κίνδυνο που απορρέει από τις ηγεμονικές φιλοδοξίες της Ρωσίας και από το Ιράν στην περιοχή».
Καθοριστικός ο ρόλος του Ριάντ για την ειρήνευση στη Συρία

Παρ΄ όλα αυτά όμως ο συντηρητικός βουλευτής παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να ασκηθεί επιρροή στην Άγκυρα ως προς τη διαχείριση του κουρδικού και παράλληλα να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τη στήριξη της Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος.
Από την πλευρά της η καγκελάριος Μέρκελ είχε δηλώσει, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων, ήδη την Τετάρτη στην κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας ότι η Σαουδική Αραβία είναι απαραίτητη για την ειρήνευση στην Συρία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Σταϊνμάιερ δήλωσε με σαφή δόση ειρωνείας: «Αν σταματήσω να συνομιλώ με κάθε χώρα της οποίας την πολιτική δεν συμμερίζομαι τότε θα είχα πολύ χρόνο να αφιερώσω στην καλλιέργεια των εξαιρετικών σχέσεων με το Λουξεμβούργο».

Πηγή:  Deutsche Welle & Crashonline


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!