20 χρόνια μετά τα Ίμια η Ελλάδα ζήτησε επίσημα από την Τουρκία να αναλάβει αποστολή SAR στην περιοχή των νησίδων

Ιδιαίτερα δυσμενή εξέλιξη και κατάληξη με "πινελιές" εξευτελισμού του ελληνικού κράτους είχε μια επιχείρηση σύλληψης Τούρκου δουλέμπορου στην περιοχή του Αγαθονησίου. 
Συνοψίζοντας τα πραγματικά γεγονότα, είχαμε την ακινητοποίηση σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια καταδίωξης (προσάραξη ή βλάβη), την κλήση στο τουρκικό κέντρο έρευνας και διάσωσης από ελληνικής πλευράς (!!!) για να περισυλλεγούν οι επιβαίνοντες στο σκάφος Έλληνες ακτοφύλακες και να ρυμουλκυθεί το ίδιο το σκάφος και εν τέλει τον πανηγυρισμό των Τούρκων όπου έδειξαν ποιος κάνει κουμάντο στις αποστολές έρευνας και διάσωσης στην περιοχή με τη δημοσίευση σχετικού βίντεο αλλά και φωτογραφιών.
 
Το βίντεο πραγματικα είναι εξευτελιστικό για την ελληνική πλευρά και το ερώτημα είναι ποιος έδωσε την έγκριση για να ζητηθεί η τουρκική βοήθεια και να υπάρξει αυτή η εξέλιξη.
 
Η ουσία είναι ότι 20 χρόνια μετά τα Ίμια η Ελλάδα ζήτησε επίσημα από την Τουρκία να αναλάβει αποστολή SAR στην περιοχή του Αιγαίου ενώ στην ανακοίνωση του Λιμενικού δεν διευκρυνίζεται η ακριβής τοποθεσία που συνέβη η προσάραξη από τεχνική βλάβη.
 
Πιο αναλυτικά, τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν λέγοντας " η τουρκική ακτοφυλακή έσωσε τους Έλληνες συναδέλφους όταν περιπολικό της Ελληνικής ακτοφυλακής χάλασε όταν μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα δυτικά του Αϊδινίου τα μεσάνυχτα της Παρασκευής".
 
"Το κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας επικοινώνησε με την τουρκική ακτοφυλακή για να αναφέρει ότι ένα από τα σκάφη που ήταν στην περιοχή χάλασε καθώς ακολουθούσε βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες.
 
"Τότε έξι τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής και ένα αεροσκάφος ξεκίνησαν επιχείρηση διάσωσης".
 
"Η περιοχή όπου το ελληνικό πλοίο παρακολουθούσε τους λαθροδιακινητές είναι δίπλα στο ελληνικό νησί Σάμος".
 
Όλα ξεκίνησαν όταν το Λιμενικό ενημερώθηκε για αποβίβαση λαθρομεταναστών στην Ψιλή Άμμο της Σάμου.
 
Όταν το ελληνικό περιπολικό σκάφος έφτασε στην περιοχή το τουρκικό ταχύπλοο ανέπτυξε ταχύτητα και οι δουλέμποροι προσπάθησαν να διαφύγουν.
 
Ακολούθησε καταδίωξη κοντά στις τουρκικές ακτές και το ελληνικό σκάφος βρήκε στα αβαθή με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού:
 
Κατά τη διάρκεια καταδίωξης διακινητή που διέφευγε προς τις Τουρκικές ακτές με ταχύπλοο σκάφος, το οποίο τις πρώτες βραδινές ώρες αποβίβασε ομάδα είκοσι (20) αλλοδαπών στις ακτές της περιοχής «ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ» νήσου Σάμου, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Σάμου προσάραξε, λόγω τεχνικού προβλήματος, σε αβαθή πλησίον τουρκικών ακτών έναντι νήσου Αγαθονησίου.
 
Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε άμεση ενημέρωση του ομόλογου κέντρου της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Άγκυρα προκειμένου επιτευχθεί ταχεία αποκόλληση του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και απομάκρυνση του από την περιοχή.
 
Και η δεύτερη ανακοίνωση του Λιμενικού:
 
Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση αποκόλλησης του  περιπολικού σκάφους της Λιμενικής Αρχής Σάμου, το οποίο  είχε προσαράξει νυχτερινές ώρες χθες σε αβαθή, πλησίον τουρκικών ακτών έναντι νήσου Αγαθονησίου,  λόγω τεχνικού προβλήματος.
 
 
Coast Guard crews rescued the Greek boat
 
Sahil Güvenlik ekipleri Yunan botunu kurtardı
 

Sahil Güvenlik ekipleri Yunan botunu kurtardı

Coast Guard crews rescued the Greek boat

Sahil Güvenlik ekipleri Yunan botunu kurtardı

Sahil Güvenlik ekipleri Yunan botunu kurtardı

Sahil Güvenlik ekipleri Yunan botunu kurtardı

Πηγή: pronews.gr & http://www.tominews.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!