ΟΙ ΡΩΣΟΙ «ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Μελή συγκέντρωση ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων παρατηρείται αυτές τις μέρες στην Μαύρη θάλασσα και το γεγονός αυτό...

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μελή συγκέντρωση ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων παρατηρείται αυτές τις μέρες στην Μαύρη θάλασσα και το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δεν είναι άσχετο με την επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων καθώς και με κάποιες κινήσεις του ΝΑΤΟ που μετατρέπουν τον Εύξεινο Πόντο σε πολύ θερμά νερά.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη άσκηση με την ονομασία «Kafkaslar 2016», δηλαδή «Καυκάσιοι 2016» και με την ευκαιρία αυτή έχει παρατηρηθεί μεγάλη κινητικότητα ρωσικών αεροναυτικών δυνάμεων κοντά στις τουρκικές ακτές, γεγονός που έχει κινητοποιήσει τις τουρκικές αρχές που παρακολουθούν συνεχώς τις ρωσικές κινήσεις.

Σύμφωνα την τουρκική εφημερίδα Milliyet, που επικαλείται δημοσίευμα της ρώσικης Novaya Gazeta, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ισχυροποιείται συνεχώς επιχειρησιακά στέλνοντας μηνύματα και προς την τουρκική και προς την ουκρανική πλευρά, αλλά και σε κάθε άλλη χώρα της περιοχής που συνδέεται με το ΝΑΤΟ.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Vyaçeslav Trukaçov, άλλα δεκαπέντε ρωσικά πολεμικά πλοία ενσωματώνονται στην μοίρα της Μαύρης Θάλασσας ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο τον ρωσικό στόλο στην περιοχή.

Οι κινήσεις αυτές ερμηνεύονται και σαν μια δυναμική ρωσική απάντηση στην άσκηση του ΝΑΤΟ με την Τουρκία που είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο στην περιοχή και είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της Μόσχας για παραβίαση της συνθήκης του Μινσκ, μεταξύ Ρωσίας Ουκρανίας και Δύσης.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!