Ως «Πρόεδρος» των Κατεχομένων («ΤΔΒΚ») στο Νταβός ο Ακιντζί – Μαζί με τους Αρχηγούς κρατών!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια που γίνεται τόσο από την Τουρκία, όσο από την Βρετανία αλλά και...

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Είναι ολοφάνερη η προσπάθεια που γίνεται τόσο από την Τουρκία, όσο από την Βρετανία αλλά και τον ΟΗΕ μέσω του αντιπροσώπου του, στο πλαίσιο της επίλυσης του Κυπριακού, να καθιερωθεί στη συνείδηση της Διεθνούς κοινότητας ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα ως Αρχηγός κράτους. Αυτό εμμέσως πλην σαφώς το επιβεβαιώνει και ο ίδιος η ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ακιντζί όταν αναχωρώντας από το παράνομο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα δήλωνε ότι μεταβαίνει στο παγκόσμιο οικονομικό συνέδριο του Νταβός ως αρχηγός κράτους. Βέβαια τη δήλωση περί αρχηγού κράτους φρόντισαν κάποιοι εκ των υστέρων να τροποποιήσουν αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Η αλήθεια όσο και αν μας πονάει, αν φυσικά μας πονάει … γιατί και αυτό αρχίζουμε να το αμφισβητούμε, είναι ότι ο Ακιντζί πηγαίνει στο Νταβός σαν αρχηγός κράτους και μάλιστα συνοδευόμενος από τον παράνομο “υφυπουργό παρά τω προέδρω”, Τζενκ Γκιουρτσάγ και τη σύζυγο του, Μεράλ !!!!!!!  Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν να το δέχεται η Ελληνική και Κυπριακή Κυβέρνηση και όχι απλά το δέχεται αλλά σπεύδει ο κ. Αναστασιάδης και σε τριμερή με Ακιντζι, Αϊντε και τον ΓΓ του ΟΗΕ !!!!!!!!! Είχαμε με σειρά άρθρων μας επισημάνει την μεγάλη παγίδα αναβάθμισης του κατοχικού ηγέτη σε επίπεδο αρχηγού κράτους ώστε το όποιο σχέδιο λύσης να μιλάει για ισότιμους διαπραγματευτές, ξεπερνώντας την πραγματικότητα ότι ο ένας είναι εισβολέας σε ένα κυρίαρχο κράτος και ο άλλος το θύμα μιας παράνομης, βάρβαρης και καταστροφικής εισβολής που ακόμα διατηρεί 40.000 κατοχικό στρατό.

Έτσι, σύμφωνα με τον κυπριακό τύπο, σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου πριν αναχωρήσει για το Νταβός, ο Ακιντζί χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντική» τη σύσκεψη του Νταβός που φέρει κοντά τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και τον επιχειρηματικό κόσμο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι θέλει να επιστρέψει με τα καλύτερα αποτελέσματα από το Φόρουμ του Νταβός όπου για πρώτη φορά συμμετέχει η (παράνομη) “ΤΔΒΚ” σε επίπεδο ηγέτη.

Όσο για τις συναντήσεις του ο Ακιντζι αναφέρει ότι στην ελβετική πόλη θα συμμετέχει σε τριμερή διάσκεψη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τον Νίκο Αναστασιάδη, είπε δε ότι αυτή η συνάντηση τους έχει μεγάλη σημασία. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, θα είναι η πρώτη τριμερής σύσκεψη και θα συζητηθεί όχι μόνο το υφιστάμενο στάδιο στη διαπραγματευτική διαδικασία αλλά επίσης και η συνέχεια της πορείας των συνομιλιών !!!!!!!!!!!!!!!!

Κατά τις επαφές του επίσης στο Νταβός, ο Ακιντζί έχει προγραμματίσει , όπως είπε, να έχει συναντήσεις με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν προσθέτοντας επίσης και το απίστευτο ότι θα εκφωνήσει ομιλία και σε πάνελ που αφορά το μέλλον της Κύπρου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο «θα σταλούν μηνύματα στη διεθνή κοινή γνώμη ως προς την σημερινή κατάσταση στην Κύπρο» !!!!!!!!!!!!

Θεωρούμε πολύ σοβαρή την κατάσταση και αναρωτιόμαστε, εμείς σε όλα αυτά γιατί είμαστε θεατές. Πως επιτρέπουμε να λέγονται και να προγραμματίζονται όλα αυτά. Δηλαδή δεν μπορούμε να τα επηρεάσουμε ή δεν θέλουμε να το κάνουμε. Ας βγει έστω κάποιος να μας το πει. Από την άλλη αν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ας μην συμμετάσχουμε σε καμία τριμερή. Δηλαδή τώρα εμείς παριστάνουμε τους ΄΄συνεργάσιμους΄΄ ώστε να μας δουν με καλό μάτι όταν θα συζητάμε για τη συμφωνία. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ότι κάποιοι τη λύση την έχουν έτοιμη αλλά απλώς προσπαθούν να την επιβάλλουν. Εντάξει το καταλάβαμε που το πάνε όλοι, όταν η νέα αμερικανίδα πρέσβειρα της Κύπρου δεχότανε στα κατεχόμενα την τουρκοκυπριακή ηγεσία και μάλιστα για πρώτη φορά δημόσια αγκαλιαζότανε με τους κατοχικούς στρατηγούς, όμως δεν σημαίνει ότι και εμείς πρέπει να πάμε να τους αγκαλιάσουμε…

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειοπηγή: http://www.pentapostagma.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!