ΕΚΤΑΚΤΟ! Χτύπημα της Ρωσίας στην Τουρκία…

Άλλο ένα πλήγμα έρχεται για την τουρκική οικονομία, αφού η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom ακύρωσε την έκπτωση που είχε στις τιμές πετρελαίου των Τούρκων πελατών, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του κλάδου. Πρόκειται για ένα ακόμη διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών, στα πλαίσια της διαμάχης που έχει προκληθεί ύστερα από την κατάριψη του ρωσικού μαχητικού από τους Τούρκους.

Η τουρκική πλευρά δηλώνει πως πέρυσι είχε καταλήξει σε συμφωνία για έκπτωση της τάξης 10,25% στις τιμές αερίου από την Gazprom. Οι τελικές υπογραφές καθυστερούσαν, με αποτέλεσμα να προσφύγει η κρατική εταιρεία διαχείρισης αγωγών Botas στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στελέχη διαφόρων ιδιωτικών εταρειών της Τουρκίας, δήλωσαν πως η Gazprom ακύρωσε την έκπτωση και πως οι τούρκικες επιχειρήσεις είχαν ενημερωθεί μία εβδομάδα πριν, κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης στη Βιέννη.

Οι πωλήσεις φυσικού αερίου στην Τουρκία αγγίζουν τα 28-30 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησιώς, καθιστώντας έτσι τη Ρωσία ως το μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου της χώρας. Η αξία τους ξεπερνά τα 6.5 δισεκατομμύρια δολάρια, αφού η Τουρκία εισάγει το 60% του αερίου αλλά και το 35% του πετρελαίου από τη Ρωσία.

Πηγή: http://www.voicenews.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!