Ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο ΑΒ-212 του ΠΝ κατέπεσε κοντά στη Κίναρο - Αγνοείται το τριμελές πλήρωμα

Από τις 2:45 τα ξημερώματα έχει χαθεί το ίχνος ενός ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού με τριμελές πλήρωμα που είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα "Νικηφόρος Φωκάς" η οποία συμμετείχε σε άσκηση στο νοτιοανατολικά Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κινάρου, νοτιοδυτικά των Ιμίων. Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη επιχείρηση από θάλλασα και αέρα προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη του και λίγο μετά τις 8 πληροφορίες αναφέρουν πώς βρέθηκαν τα πρώτα συντρίμμια στην Κίναρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ίχνη του ελικοπτέρου χάθηκαν λίγα λεπτά αφού απονηώθηκε από τη φρεγάτα και το πιθανότερο είναι να έχει καταπέσει στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Αστυπάλαιας και της Καλύμνου όπου είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας αποστολή εντοπισμού στόχου επιφανείας στο πλαίσιο της άσκησης. Η αποστολή αυτή προβλέπει χαμηλή πτήση.

Το γεγονός της συντριβής ενισχύεται και από το ότι το τριμελές πλήρωμα δεν ανέφερε το παραμικρό στον ασύρματο προειδοποιώντας για κάποια μηχανική βλάβη, απώλεια ισχύος ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό αφήνει και όλα τα ενδεχόμενο ανοιχτά για τα αίτια της απώλειας του ελικοπτέρου ΑΒ-212, αν και στελέχη του ΠΝ επισήμαναν δεικτικά πώς στην περιοχή δεν έπλεε κανένα τουρκικό πλοίο.

Το ελικόπτερο είναι παρόμοιο αυτού που είχε πέσει στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, στην ελληνοτουρκική κρίση που λίγο έλειψε να εξελιχεί σε σύρραξη και είχαν σκοτωθεί οι τρείς ήρωες, Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Έκτορας Γιαλοψός.  

Στις έρευνες εντοπισμού συμμετέχουν από τα ξημερώματα ελικόπτερα Super Puma και αεροσκάφη C-130, τα οποία έριξαν και φωτοβολίδες χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα. Με το πρώτο φώς της ημέρες οι επιτελείς του ΓΕΝ εκτιμούν πώς θα βρούν τα ίχνη του ελικοπτέρου, αλλά όσο οι ώρες περνούν οι ελπίδες να βρεθούν επιζόντες απομακρύνονται.

Η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ για το περιστατικό έχει ώς εξής: 

"Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας".   

Πηγή: http://www.pronews.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!