Χορός προκλήσεων: Στο στόχαστρο της Άγκυρας η υφαλοκρηπίδα και το καλώδιο ηλεκτρικής ενεργείας από το Ισραήλ

Με μια νέα πρωτοφανή πρόκληση η Τουρκία επιχειρεί να επιβάλλει τετελεσμένα στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα δύο ημερες μετά την αποδοχή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, μια συμφωνία που έχει εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με την διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Η τελευταία πρόκληση της Άγκυρας με την παρενόχληση ιταλικού ερευνητικού σκάφους εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας είχε μια ακόμη στόχευση, την Τριμερή Συνεργασία της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ, καθώς το συγκεκριμένο σκάφος έχει αναλάβει την έρευνα για την επιλογή της διαδρομής στην οποία θα ποντισθεί το υποβρύχιο καλώδιο που θα μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια από το Ισραήλ μέσω Κύπρου στην Ελλάδα, η πρώτη απευθείας ενεργειακή σύνδεση της Μέσης Ανατολής με την Ευρώπη.

Οπως έγινε γνωστό, ενώ το ιταλικό σκάφος Odin Finder πραγματοποιούσε έρευνες βάσει της NAVTEX 198/2016 που είχαν εκδώσει οι ελληνικές αρχές σε περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου, χθες τα ξημερώματα, το τουρκικό πολεμικό σκάφος Bordrum προσέγγισε το πλοίο και του ζήτησε να διακόψει τις εργασίες και να απομακρυνθεί, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε τούρκικη υφαλοκρηπίδα.

Μόλις ενημερώθηκε η Αθήνα δόθηκε οδηγία στην φρεγάτα «Σπέτσαι» να κατευθυνθεί στην περιοχή και ζητήθηκε από το τουρκικό πολεμικό να απομακρυνθεί. Παρ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι νωρίς το απόγευμα το τουρκικό πλοίο δεν είχε απομακρυνθεί από την περιοχή και το ερευνητικό σκάφος Odin Finder πλέει υπό την συνοδεία της ελληνικής φρεγάτας.

Είναι η τρίτη πρόκληση μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα καθώς μετά την προκλητική ΝΟΤΑΜ με την οποία η Τουρκία αμφισβητούσε το δικαίωμα της Ελλάδας για Έρευνα και Διάσωση στην Κίναρο, όπου είχε καταπέσει το μοιραίο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, την Πέμπτη, επίσης, όπως είχε αποκαλύψει το Liberal.gr, είχε προαναγγειλει έρευνες του TCGCesme στο κέντρο του Αιγαίου με την NAVTEX 119/16.

Πηγή: liberal.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!