ΕΚΤΑΚΤΟ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΖΙΡΛΙΚ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης. Είναι δύσκολο πλέον να παρακολουθήσει κανείς τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας, καθώς γίνονται ολοένα και πιο πρωτοφανείς, προφανώς διακατεχομένη από ένα όλο και μεγαλύτερο άγχος για την προοπτική που διαγράφεται έντονη, αυτονόμησης των Κούρδων που θα παρασύρει και την ίδια σε ένα απερίγραπτο χάος.

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, που εκφράζει την τουρκική κυβέρνηση, η Τουρκία προσανατολίζεται στο να κλείσει οριστικά την μεγάλη αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ στους Αμερικανούς, καθώς συνεχίζεται από αυτούς η με κάθε μέσο βοήθεια προς τους Κούρδους της Συρίας που η Άγκυρα, σε αντίθεση με την Ουάσιγκτον, τους χαρακτηρίζει σαν τρομοκράτες.

Συγκεκριμένα στο παρασκήνιο της τουρκικής πρωτεύουσας αναφέρεται ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι οργισμένη με τις ΗΠΑ γιατί με την πρόφαση των επιθέσεων κατά των Τζιχαντιστών στην Συρία, βοηθά με οπλικά συστήματα ακόμα και με έμπειρους στρατιωτικούς εκπαιδευτές τα ένοπλα σώματα του PYD, δηλαδή των Κούρδων της Συρίας.

Η μέχρι τώρα χρήση από τους Αμερικανούς της βάσης του Ιντζιρλίκ, σύμφωνα με την Άγκυρα, έχει αποβεί υπέρ των Κούρδων του PYD και κατά προέκταση υπέρ του ΡΚΚ, με το οποίο τελευταία ο τουρκικός στρατός διεξάγει εντονότατες μάχες σε όλη την νοτιοανατολική Τουρκία.

Μάλιστα υπάρχουν υποψίες ότι και στο ΡΚΚ υπάρχουν Αμερικανοί εκπαιδευτές που βοηθάνε την οργάνωση στον αγώνα της για αυτονομία από το τουρκικό καθεστώς, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι στο Kandili, δηλαδή στην έδρα του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, βρίσκονται Αμερικανοί αξιωματικοί που στηρίζουν τον αγώνα των Κούρδων.

Η κίνηση αυτή είναι μια πολύ σοβαρή ρωγμή στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και στο καλύτερο επίπεδο τους, αλλά τώρα με αφορμή το κουρδικό πραγματικά κλονίζονται με όλες τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης.

Άραγε εμείς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε με κάποιο τρόπο αυτή την εξέλιξη?

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!