Σφράγισαν τον «βαλκανικό διάδρομο» : Σκόπια, Σλοβενία, Σερβία, Κροατία έκλεισαν τα σύνορα

Η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή της ΠΓΔΜ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το βράδυ στα Σκόπια, προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα, μετά και τις αποφάσεις της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Σερβίας για επιπλέον περιορισμούς στις διελεύσεις προσφύγων, οι οποίες ουσιαστικά έχουν οδηγήσει στο «σφράγισμα» του βαλκανικού διαδρόμου.  

Έτσι, από σήμερα ο Βαλκανικός διάδρομος κλείνει και επίσημα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη.

Οι άνθρωποι αυτοί, που πλέον ξεπερνούν τις 17.000, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται αντιμέτωποι με κρύο και βροχή και δίνουν «μάχη» με τη λάσπη. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε σήμερα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μεταφέρει σε άλλες περιοχές της χώρας τους πρόσφυγες, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή νέων κέντρων φιλοξενίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως επισημαίνει στην ιστοσελίδα του το περιοδικό, η Ελλάδα έχει πλέον αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα, γνωρίζει ότι οι χιλιάδες πρόσφυγες δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην δυτική Ευρώπη και ετοιμάζει 15 νέα κέντρα φιλοξενίας. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το πρώτο κατάλυμα θα είναι έτοιμο την ερχόμενη Κυριακή. (Αναλυτικά ΕΔΩ)

Οι εξελίξεις αυτές κάνουν πλέον επιτακτική την ανάγκη να «κλείσει» η συμφωνία μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας, η οποία μπήκε στον «πάγο» μέχρι την επόμενη εβδομάδα

Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων αναφέρουν ότι  κυβερνητική  επιτροπή της ΠΓΔΜ θα εξετάσει τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους περιορισμούς στις προσφυγικές ροές από άλλες χώρες του βαλκανικού διαδρόμου και ίσως αποφασίσει το κλείσιμο του σημείου διέλευσης προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης, τουλάχιστον μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 17 και 18 Μαρτίου.

Στην κυβερνητική αυτή επιτροπή της ΠΓΔΜ, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των υπουργείων 'Αμυνας, Εσωτερικών και Υγείας.

Πάντως, εδώ και τρεις ημέρες οι αρχές της ΠΓΔΜ κρατούν κλειστό το σημείο διέλευσης προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής και κανείς πρόσφυγας δεν έχει εισέλθει στο έδαφος της ΠΓΔΜ το διάστημα αυτό.

«Τις τελευταίες 2-3 ημέρες δεν υπήρχε έξοδος προσφύγων από την χώρα προς τη Σερβία και για το λόγο αυτό δεν υπήρχε και είσοδος νέων προσφύγων από τα σύνορα με την Ελλάδα», ανέφεραν από το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ.

Την ίδια στιγμή, 1.050 μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και αρκετές ημέρες στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Ταμπάνοβτσε, κοντά στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία, καθώς οι σερβικές αρχές δεν τους επιτρέπουν να εισέλθουν στο σερβικό έδαφος. 'Αλλοι 450 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες εγκλωβισμένοι στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ ΠΓΔΜ και Σερβίας.

Πηγή: usay.gr

 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!