Η Άγκυρα δεσμεύει περιοχές εντός FIR Αθηνών σε Χίο, Σάμο: Θέλει αποστρατιωτικοποίηση νησιών

Με την δέσμευση μιας μεγάλης περιοχής εντος του FIR Αθηνών που επικαλύπτει και ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ της Χίου-Ικαρίας και Σάμου για πραγματοποίηση ασκήσεων 11-12 Οκτωβρίου, συνεχίζει η Τουρκία να προκαλεί στο Αιγαίο, ενώ με νέες ΝΟΤΑΜ επαναφέρει το ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Με την NAVTEX 626/16 τη Τουρκία δεσμεύει αυτή την περιοχή που σε συνδυασμό με τα άλλα πεδία βολής που έχει δεσμεύσει στο Αιγαίο για μεγάλο διάστημα μέχρι το τέλος του χρόνου (και οι οποίες έχουν κηρυχτεί άκυρες από τις ελληνικές αρχές) εγκλωβίζει την Ικαρία, την Χίο και τον Αη Στράτη, σε μια κίνηση που δεν είναι μόνο συμβολική. 
Με την ΝΟΤΑΜ Α4371/16 η Τουρκία με αφορμή τις ασκήσεις που έχουν αναγγείλει οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΝΟΤΑΜ Α2157/16) επαναφέρει τις γνωστές απαιτήσεις για αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών.

Σύμφωνα με την τουρκική ΝΟΤΑΜ η Ελλάδα παραβιάζει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου βάσει της Απόφασης των Έξι Δυνάμεων το 1914 και του παραρτήματος σχετικά με τα Στενά της Συνθήκης της Λωζάννης, καθώς και της Ειρηνευτικής Συνθήκης των Παρισίων 1947. Οι τούρκικες αρχές μάλιστα κάνουν συγκεκριμένη αναφορά στην Χίο και στα Ψαρρά επιμένοντας ότι ισχύει υποχρέωση αποστρατιωτικοποίησης τους και απαιτούν τα δυο νησιά να μην συμπεριλαμβάνονται σε οποιοδήποτε σενάριο άσκησης…

Οι ελληνικές αρχές με νέα ΝΟΤΑΜ (Α2168/16) χαρακτήρισαν άκυρη την τουρκική, επισημαίνοντας ότι αφορά καταρχήν περιοχή του FIR Αθηνών που υπεύθυνη για την έκδοση ΝΟΤΑΜ είναι η ΥΠΑ και επισημαίνεται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να σχεδιάζει και να πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις σε αυτές τα περιοχές, όπως συνήθως κάνει…Οι ελληνικές αρχές καταγγέλλουν επίσης την Αγκυρα επειδή χρησιμοποιεί όχι τις διεθνώς αναγνωρισμένες ονομασίες των ελληνικών νησιών, αλλά και τις τουρκικές ονομασίες τους.

Πηγή MIgnatiou


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!