Μετά το Barbaroς έστειλαν τουρκικά μαχητικά επάνω από ελληνικό έδαφος

Στις 15.29, τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κρούσης F-4E Terminator, προχώρησαν από ύψος μόλις 800 μέτρων

σε εικονική προσβολή των θέσεων των δυνάμεων Εθνοφυλακής στην περιοχή των Φούρνων.

Τα τουρκικά μαχητικά κρούσης συνοδεύονταν από δύο F-16C τα οποία κάλυπταν την κίνησή τους ή καλύτερα ήταν απασχολημένα με τα δύο ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από την 130 Σμηναρχία της Λήμνου προς αναχαίτισή τους.
Όλο το πακέτο των τουρκικών αεροσκαφών βγήκε από το Εθνικό Εναέριο Χώρο στις 15.33 αφού επί δύο λεπτά πραγματοποιούσαν συνεχείς εικονικές προσβολές και βυθίσεις επάνω από τα νησιά των Φούρνων (Ανθρωποφάγοι κλπ).
Τα τουρκικά μαχητικά είχαν μπει στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο μεταξύ Χίου και Σάμου στις 15.14.
Ενωρίτερα είχαν απογειωθεί τα ελληνικά μαχητικά από την Λήμνο, καθώς είχαν λάβει σχετικές ειδοποιήσεις από τους σταθμούς εδάφους για το πακέτο COMAO που προσέγγιζε.
Είναι σαφές ότι η Άγκυρα θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε κρίση στο Αιγαίο προκειμένου να απεγκλωβιστεί η κυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν από το τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο που συγκονίζει την γειτονική χώρα.
Το αεροσκάφος κρούσης F-4Ε 2020 Terminator είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών F-4E της τουρκικής Αεροπορίας από την ισραηλινή εταιρεία ΙΑΙ μετά από την ανάληψη του σχετικού συμβολαίου τον Αύγουστο του 1995 έναντι 600 εκατ. δολαρίων. Το πρόγραμμα περιελάμβανε την δομική αναβάθμιση των αεροσκαφών, νέες καλωδιώσεις, όμως η πιο σημαντική αναβάθμιση αφορούσε τον τομέα των ηλεκτρονικών.
Το πακέτο περιελάμβανε νέο ραντάρ της εταιρείας Elta EL/M-2032 ISAR με δυνατότητες SAR/GMTI (το οποίο σημειωτέον είχε αναπτυχτεί για το ακυρωθέν ισραηλινό μαχητικό LAVI) νέο υπολογιστή αποστολής IAIC, εγκατάσταση αρτηρίας δεδομένων MIL-STD-553B, νέο υπολογιστή πτήσης της Astronautics, νέα συστήματα UHF, IFF, AVTR, παρεμβολέα EL/L-8222 της Elta, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου AN/ALQ-178V3.
Το αεροσκάφος πιστοποιήθηκε ώστε να μπορεί να φέρει τους πυραύλους AGM-142 Popeye/Have NapAGM-65D/G Maverick, AGM-88 HARM, το ισραηλινό ατρακτίδιο σκόπευσης Litening-II, κατευθυνόμενες βόμβες GBU-10/12 Paveway II LGB, ενώ μπορεί να εξαπολύσει βλήματα αέρος-αέρος AIM-7 Sparrow and AIM-9 Sidewinder.
Σημειώνεται ότι το F-4E Terminator έχει πιστοποιηθεί για να φέρει και το νέο τουρκικής κατασκευής ατρακτίδιο σκόπευσης Aselpod το οποίο πρόκειται σταδιακά να αντικαταστήσει το AAQ-14 του συστήματος LANTIRN.
 
defencenet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!