Ανάβει η φλόγα στην Κυπριακή ΑΟΖ και δείχνει το μέγεθος του κοιτάσματος

Ιστορική ημέρα θα είναι η σημερινή για την Κύπρο αφού για πρώτη φορά θα βγει φυσικό αέριο στην επιφάνεια της θάλασσας.

Η φλόγα στην πλατφόρμα της Noble Energy αναμένεται να ανάψει γύρω στις 9 το πρωί και όλοι πιστεύουν πως θα επιβεβαιώσει το μεγάλο κοίτασμα του οικοπέδου 12 εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Το άναμα της φλόγας θα επιτρέψει μελέτες για την πίεση, την ποιότητα, τη ροή και την ποσότητα του φυσικού αερίου που θα ανέβει στην επιφάνεια από βάθος περίπου 5.700 μέτρων. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία που αφορούν κυρίως την ποιότητα είναι εξαιρετικά, αφού από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται πώς το 98% του αερίου είναι μεθάνιο.
Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η ποσότητα. Αν αποδειχθεί πώς το κοίτασμα «κρύβει» περί τα 6 με 7 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια τότε στην Κύπρο θα επικρατήσουν χαμόγελα ικανοποίησης και αισιοδοξίας. Αν η ποσότητα είναι μικρότερη τότε θα υπάρξει ανησυχία.
Σε κάθε περίπτωση πάντως από το άναμα της φλόγας και μετά θα χρειασθούν δύο με τρεις εβδομάδες για να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να παράσχουν όλα τα στοιχεία που θα κρίνουν αν το οικόπεδο 12 ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Δεν αποκλείεται δε το επόμενο διάστημα να γίνει και δεύτερη γεώτρηση εντός του οικοπέδου 12, σε άλλο πιθανό κοίτασμα.
Όλη η Κύπρος λοιπόν και όχι μόνο έχει στραμένα τα βλέμματα της στην πλατφόρμα της Noble Energy και αναμένει το επόμενο διάστημα τα αποτελέσματα των μελετών που θα κρίνουν αν και σε τι βαθμό θα αλλάξει ο ενεργειακός χάρτης της περιοχής, στην οποία βρίσκεται και η Ελλάδα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!