Λαθρομετανάστες μετέφερε το ελληνικό σκάφος που δέκτηκε πυρά από Τουρκική ακταιωρό κοντά στη Σύμη.

Συναγερμός προκλήθηκε στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, για το επεισόδιο που εξελίχθηκε στα τουρκικά θαλάσσια ύδατα, όταν τουρκική ακταιωρός έριξε προειδοποιητικές βολές

στον αέρα εναντίον ελληνικού καταμαράν που μετέφερε 17 μετανάστες από την Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό τη Σύμη και αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, "τις πρώτες βραδινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε στη Σύμη περιστατικό λαθροδιακίνησης αλλοδαπών από τις τουρκικές ακτές, με ελληνικό καταμαράν. Αφού προηγήθηκε καταδίωξη του από τουρκική ακταιωρό στα τουρκικά ύδατα, πλήρωμα του πλωτικού λιμενικού σταθμού Σύμης μετά την είσοδο του στα χωρικά ελληνικά ύδατα, ακινητοποίησε και συνέλαβε τους δύο ημεδαπούς διακινητές και τους παράνομους αλλοδαπούς".

Οι τουρκικές αρχές στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για το γεγονός και το σκάφος ακινητοποιήθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οδηγήθηκε στο λιμάνι του Πανορμίτη.

Πηγές του υπ. Ναυτιλίας, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, ανέφεραν ότι το ελληνικό σκάφος είχε νοικιαστεί από δύο άτομα από τη Σύμη που το οδήγησαν στα τουρκικά παράλια για να παραλάβουν τους παράνομους μετανάστες.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο Σύμης και διεξάγονται ανακρίσεις, ενώ έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας της Ρόδου.

Οι συλληφθέντες είναι ένας έλληνας καπετάνιος του τουριστικού καταμαράν -με καταγωγή από την Κάλυμνο- και ένα ακόμα άτομο.

Το πρωί της Τετάρτης θα μεταφερθούν στη Ρόδο.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί απορία είναι ότι το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ ήταν δημοσιευμένο σε μεγάλη τοπική εφημερίδα της Ρόδου το αρχηγείο του λιμενικού σώματος δεν το είχε επιβεβαιώσει έως τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχει καμία απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα δήλωνε το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε επικοινωνία του ΑΜΠΕ με το λιμεναρχείο Σύμης ο αξιωματικός υπηρεσίας δήλωσε ότι το θέμα ελέγχεται από το λιμενάρχη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης βρίσκεται στη Νορβηγία.

Τελικά στη 1 το πρωί, το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση.

 
από: nooz.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!