Γ.Μαστροκούκος: «Στους Δήμους τα πρόστιμα για χωματερές και λύματα»

Θέμα: «Στους Δήμους τα πρόστιμα για χωματερές και λύματα» Ο χώρος ανεξέλεγκτης ταφής απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), αποτελεί όχι μόνο απειλή για τη δημόσια υγεία, αλλά και άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης των οικονομικών του Δήμου , με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.
Ήδη καθορίστηκε η διαδικασία επιμερισμού των προστίμων ,για την παράνομη λειτουργία χωματερής και τα οφειλόμενα ποσά παρακρατούνται από τους Δήμους ,κατά τη διαδικασία κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).
Ο επιμερισμός των προστίμων , προβλέφθηκε στο νόμο 4042/12 και εξειδικεύτηκε προ ημερών, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2113Β).
Συγκεκριμένα,
• Ο επιμερισμός θα βασίζεται κατά 40% στο πληθυσμιακό μέγεθος του Δήμου και κατά 60% στον βαθμό συμμόρφωσης. Στην περίπτωση πλήρους συμμόρφωσης, ο υπαίτιος απαλλάσσεται.
Όπως καλά γνωρίζετε, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επαρχείο Καλύμνου στις 06-06-2013, με την παρουσία του τότε αρμόδιου Υφυπουργού κ. Βιρβιδάκη και του τέως Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη, προτάθηκε και συμφωνήθηκε η συνέχιση της ολοκλήρωσης του ΧΥΤΑ με την ίδια εργολαβία. Χρόνος περαίωσης του έργου ορίστηκε το εξάμηνο και η χρηματοδότηση του μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, καθώς και από πόρους της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Επειδή οι προεκλογικές σας τοποθετήσεις επί του θέματος απέρριπταν την ανωτέρω πρόταση
Επειδή επιθυμείτε την εκ νέου ένταξη του έργου και στη συνέχεια ολοκλήρωσή του
Επειδή η ωρίμανση και ένταξη του έργου προϋποθέτει την υποχρεωτική εξασφάλιση χώρου
Επειδή τα προβλήματα του εν λόγω οικοπεδικού χώρου σας είναι γνωστά
Επειδή η δημιουργία ΧΥΤΑ στη Κάλυμνο δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
Προσαρμοζόμενοι στη δική σας φιλοσοφία και σε συνέχεια της δημόσιας τοποθέτησής μας στα ΜΜΕ, σας προτείνουμε ως εναλλακτική λύση, την άμεση έναρξη των διαδικασιών ωρίμανσης του έργου χρησιμοποιώντας τον παρακείμενο οικοπεδικό χώρο του δήμου Καλύμνιων, πρώην ιδιοκτησία Κυπραίου Μ. με συνολικό εμβαδόν περίπου 33.000 τμ
Με αυτόν τον τρόπο ξεπερνάμε το εμπόδιο του υφιστάμενου χώρου, έως την οριστική επίλυση του θέματος από τα αρμόδια κρατικά όργανα.
Επιπροσθέτως, εκφράζουμε τη ευαρέσκειά μας, προς τον αντιδήμαρχο κ Ζαϊρη Κωνσταντίνο, ο οποίος με παρρησία αποδέχθηκε να εξετάσει τις προτεινόμενες λύσεις.
 
ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!