Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στους Βοθύνους - Κινδύνεψαν σπίτια

Υπό έλεγχο τέθηκε τελικά η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή πλησίον του Αγίου Σάββα και επεκτάθηκε προς Βοθύνους στην συνέχεια.
Μέσα σε λίγα λεπτά πραγματικά, εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, εξαπλώθηκε η φωτιά από το σημείο όπου εκδηλώθηκε αρχικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και έφτασε στην περιοχή Βοθύνοι, απειλώντας σπίτια και περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.SDC16090
Αμέσως έσπευσαν στην ευρύτερη περιοχή οι πυροσβέστες του τοπικού Σταθμού αλλά και το Εθελοντικό Κλιμάκιο, ενώ άμεση ήταν και η συνδρομή των ιδιωτών που έχουν υδροφόρα οχήματα.
Οι κάτοικοι των Βοθυνών, με τα δικά τους μέσα προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον κίνδυνο από
την φωτιά, που είχε πλησιάσει απειλητικά τα σπίτια τους και τα έθετε σε άμεσο κίνδυνο, αφού τα μέτωπα ήταν πολλά και η δύναμη SDC16093του ανέμου ήταν πολύ μεγάλη.
Παρούσα από την πρώτη στιγμή η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλή τον Δήμαρχο Γιάννη Γαλουζή, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του συντόνιζαν την όλη επιχείρηση, σε συνεργασία φυσικά με τους πυροσβέστες. Ο Δήμαρχος ήταν σε ανοικτή γραμμή με τον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης που του ζητήθηκε η συνδρομή πυροσβεστικών αεροπλάνων.
Γύρω στις 5 το απόγευμα ήλθαν δύο αεροσκάφη τύπου "Καναντέρ" τα οποία πραγματοποίησαν από μια ρίψη, όμως λόγω της σφοδρότητας του ανέμου δεν πέτυχαν τον στόχο.
Η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή, όμως αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι πως αρκούσε μια ελάχιστη εστία, ώστε να εξαπλωθεί σε τόσο μεγάλη έκταση, αφού η ισχύς των ανέμων που έπνεαν υποβοηθούσε το καταστροφικό έργο της φωτιάς.
 
"Παλμός της Καλύμνου"

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!