Αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου θα καταθέσει Σύριος πρόσφυγας που τραυματίστηκε από πυρά λιμενικών

Αγωγή ύψους 1.000.000 ευρώ κατά του ελληνικού δημοσίου σκοπεύει να κάνει Σύριος πρόσφυγας, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα λιμενικού και νοσηλεύεται εδώ και ένα μήνα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Ρόδου.
Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr ο Σύριος επέβαινε σε ταχύπλοο σκάφος μαζί με άλλους 12 μετανάστες και 2 διακινητές, το οποίο είχε εντοπιστεί από το λιμενικό στις 22 Σεπτεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Ψερίμου.
Ο χειριστής του σκάφους δεν υπάκουσε στα σήματα του λιμενικού και ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του πληρώματός του, το οποίο άρχισε να ρίχνει αρχικά προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα και στη συνέχεια στοχευμένες βολές στη μηχανή του ταχύπλοου.
Τελικά το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και βρέθηκαν δύο μετανάστες βαριά τραυματισμένοι, με τον έναν να μεταφέρεται με ελικόπτερο Super-Puma στη Ρόδο και τον άλλο με C-130 στη Θεσσαλονίκη.
Ο ένας εκ των δικηγόρων του Σύριου πρόσφυγα, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στην εντατική και κατόπιν εντολής του αδερφού του, θα υποβάλει την αγωγή, υποστήριξε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει υποχρέωση να συνδράμει τους Σύριους πρόσφυγες και δεν δικαιολογείται επουδενί να βρίσκεται μετανάστης τραυματισμένος από πυρά λιμενικών στο νοσοκομείο με κίνδυνο της ζωής του.
 
πηγή: http://costagarda.blogspot.gr/

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!