«Επιχείρηση σκούπα» για την καθαριότητα της Καλύμνου από την νέα Δημοτική Αρχή (3 Video)

Μια επιχείρηση «αστραπή» στην καθαριότητα, ξεκίνησε η νέα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Γαλουζή, ενώ δεν έχει ακόμη συμπληρώσει μια εβδομάδα στην ηγεσία του Δήμου Καλυμνίων. Ο Αντ/χος σε θέματα καθημερινότητας, Μικές Ρήγας, συνεπικουρούμενος από τον υπεύθυνο καθαριότητας Γιώργο Τρικοίλη, που αναμένεται να αναλάβει την ΔΕΥΑΚ, ξεκίνησαν ήδη μια επιχείρηση καθαριότητας σ' όλο το νησί.
Τόσο η υπηρεσία καθαριότητας όσο και εκείνη του πρασίνου, έχουν «στρωθεί» στην δουλειά για τα καλά και τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή.
Σε πρώτη φάση η επιχείρηση περιλαμβάνει την περισυλλογή των σάκων απορριμμάτων από διάφορα σημεία του νησιού, που τα είχαν στην κυριολεξία κατακλύσει ενώ ταυτόχρονα γίνεται και προσπάθεια να μαζευτούν τα κλαδιά και οι θάμνοι από τους δρόμους και να κλαδευτούν οι πικροδάφνες.
Ο όγκος των απορριμμάτων και των διαφόρων υλικών ήταν ομολογουμένως τεράστιος, αφού σε μερικά σημεία του νησιού, μικρής έκτασης, όπως η περιοχή του Γηπέδου, του κεντρικού δρόμου του Βαθύ και του Δημοτικού Πάρκινγκ για παράδειγμα, όπου χρειάστηκαν 6 ή 7 φορτηγά, για την μεταφορά τους, από το κάθε ένα σημείο.
Συνολικά φορτώθηκαν σκουπίδια και διάφορα άλλα υλικά, που μέχρι στιγμής υπολογίζονται σε 22 μικρά και 6 μεγάλα φορτηγά, ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη η επιχείρηση «σκούπα» στον τομέα της καθαριότητας.
Παράλληλα η νέα Δημοτική Αρχή, έχει ήδη προγραμματίσει την περισυλλογή και απομάκρυνση των οχημάτων που βρίσκονται στο δημοτικό πάρκινγκ και σε άλλες περιοχές και είναι εγκαταλελειμμένα.
Προγραμματίζονται επίσης ενημερώσεις των δημοτών για τους κανόνες, τα ωράρια και τα όποια σχετικά με την καθαριότητα ενώ στην πορεία θα υπάρξουν και κυρώσειςγια όσους δεν συμμορφώνονται με τους παραπάνω κανόνες.
Όπως δήλωσαν τα στελέχη της ΔΑ πρόκειται για μια επιχείρηση «SOS» για να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας του νησιού που είναι τεράστια, ιδιαίτερα στον τομέα που πάσχει τα τελευταία χρόνια, την καθαριότητα.
Βέβαια το έργο θα είναι μεγάλο και δύσκολο, αφού η εν λόγω Υπηρεσία «υποφέρει» από την έλλειψη προσωπικού, ενώ ο στόλος των οχημάτων της, είναι στην πλειοψηφία του παροπλισμένος, λόγω βλαβών.
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τραγική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το νησί το τελευταίο διάστημα σε σχέση με την καθαριότητα, αφού οι σωροί των σκουπιδιών και διαφόρων άλλων υλικών, δημιουργούσαν μιαν εικόνα ντροπής και απογοήτευσης. Ήδη σε κάποια σημεία του νησιού έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες από ιδιώτες (Πάνορμος) ώστε να βελτιωθεί κάπως η κατάσταση, με εθελοντική δράση αλλά και με δικά τους έξοδα.
 
 
 
 
 
Διαβάστε Περισσότερα ... «Παλμός της Καλύμνου»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!