Κάλεσμα του εφημέριου του Αγ. Θεολόγου για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του κτήματος Φωκίου

Στις 17/08/14 ο π. Καζαβούλης Ν μίλησε στο εκκλησίασμα του Αγ. Θεολόγου σχετικά με το θέμα της Απαλλοτρίωσης του Περιβολιού Φωκίου στον Αγ. Θεολόγο. Το επισυναπτόμενο είναι μια περίληψη των όσων είπε.
 
Η περίληψη αυτή έγινε με δική μου ευθύνη
Γιώργος Α Ρούσσος
Συντονιστής της Επιτροπής της γειτονιάς του Αγ. Θεολόγου για την Απαλλοτρίωση του Οικοπέδου Φωκίου
τ. Δήμαρχος Καλυμνίων
 
 
 
Ακολουθεί η περίληψη της ομιλίας – κάλεσμα του εφημέριου όπως διανεμήθηκε στα ΜΜΕ από τον τέως Δήμαρχο και συντονιστή της Επιτροπής για την απαλλοτρίωση του ακινήτου...
 
ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ ΦΩΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΘΕΟΛΟΓΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΜΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΜΝΙΕΣ
Κάλυμνος 17/08/2014
 
Αγαπητοί μου ενορίτες , Αγαπητοί συμπατριώτες
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε επί της Δημαρχίας του κ. Ρούσσου και με αρμόδιο τον τότε
αντιδήμαρχο κ. Χριστοδούλου Φ , έγινε η απαλλοτρίωση του περιβολιού του Φωκίου και εξασφαλίστηκε το 90% των απαιτούμενων χρημάτων με ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ . Μάλιστα στις αρχές του 2011 με ενέργειες των κ. Ρούσσου και Χριστοδούλου , αν και είχαν αποχωρήσει πια από την Δημαρχία , ήλθαν τα χρήματα στην Κάλυμνο (390.000 ευρώ). Στην συνέχεια όπως επίσης όλοι ξέρουμε επί Δημαρχίας του κ. Διακομιχάλη , έγινε δυστυχώς δέσμευση των χρημάτων αυτών από τις εταιρείες των αδελφών Κρούσκου στο πλαίσιο διεκδίκησης οφειλών του Δήμου προς αυτές , δέσμευση που κανονικά θα έληγε τον Ιούνιο του 2015 όπως έχουμε ενημερωθεί.
Πριν από 1,5 μήνα περίπου ανελήφθη πρωτοβουλία από τον κ. Ρούσσο για τον απεγκλωβισμό του θέματος και την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας συστήσαμε ειδική επιτροπή της γειτονιάς μας για το θέμα και προχωρήσαμε και συνεχίζουμε , μια σειρά από διαβουλεύσεις , συνεννοήσεις και συζητήσεις με όλα τα κάθε φορά εμπλεκόμενα μέρη (νυν Δήμαρχο , νεοεκλεγέντα Δήμαρχο , κ. Κρούσκο , αντιπολιτεύσεις κ.λ.π.) ώστε επιτέλους να αποκτηθεί το Περιβόλι του Φωκίου από τον Δήμο.
Θέλω λοιπόν σήμερα να σας ενημερώσω , υπεύθυνα ότι πραγματικά φαίνεται ότι το όνειρο της γειτονιάς μας για το περιβόλι αυτό , κοντεύει να φτάσει προς το ευτυχές τέλος της πρώτης φάσης του , που είναι η απόκτηση από τον Δήμο του εν λόγω περιβολιού.
Συγχρόνως όμως , σας εκφράζω τις μεγάλες ανησυχίες μου γιατί τις τελευταίες ιδίως μέρες πληθύνονται φήμες και κουτσομπολιά αλλά και επίσημες θέσεις που βάζουν σε κίνδυνο όλη την υπόθεση και απειλούν να τινάξουν στον αέρα την προσπάθεια όλων μας.
Συγκεκριμένα φθάνουν στα αυτιά μου κατηγορίες εναντίον τριών ενοριτών μας που προσπαθούν από κοινού μαζί μας και ο καθένας από τον ρόλο του με όλες τους τις δυνάμεις εδώ και 1,5 μήνα να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του περιβολιού: του νυν Δημάρχου κ. Διακομιχάλη Δ , του τ. Δημάρχου κ. Ρούσσου Γ και του τ. Αντιδημάρχου κ. Χριστοδούλου Φ.
Εκτός των άλλων , δήθεν προβλημάτων , που κάθε μέρα εφευρίσκονται από διάφορους αρμόδιους και μη αρμόδιους , τελευταία έχει εξαπολυθεί λασπώδης φήμη εναντίον των τριών ενοριτών μας ότι άκουσον , άκουσον , επιδιώκουν να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση για να τα οικονομήσουν , να πάρουν δηλαδή χρήματα για ίδιον όφελος γιατί το τίμημα είναι δήθεν υπερβολικά μεγάλο , φήμες που ευθέως βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη τους αλλά να μην μας διαφεύγει , βλάπτουν επίσης και εξίσου την τιμή και την υπόληψη των επίσης απόδημων ενοριτών μας , ιδιοκτητών του περιβολιού.
Δίπλα στις φήμες αυτές έχουμε σκέψεις από παράγοντες τις νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής για άλλη χρήση των ονοματισμένων , εγκεκριμένων χρημάτων του περιβολιού και κάλυψη άλλων αναγκών του Δήμου (π.χ. για εγγύηση για λήψη δανείου , για το έργο του ΧΥΤΑ κλπ)
Και όλα αυτά την στιγμή που οι ιδιοκτήτες του περιβολιού έχουν διαμηνύσει προς όλους και προς τον Δήμο , με εξώδικη επιστολή τους ότι την 31/08/2014 εκπνέει η υπομονή τους και αν μέχρι τότε δεν τελειώσει το θέμα θα ακυρώσουν την απαλλοτρίωση , όπως έχουν νόμιμο δικαίωμα.
Τα παραπάνω συνθέτουν ένα μίζερο και αδιέξοδο πλαίσιο που μπορεί και να οδηγήσει στην ματαίωση της απαλλοτρίωσης , στην ματαίωση της προσπάθειας μας τόσων χρόνων.
 
Με αίσθημα ευθύνης ως εφημέριος σας είχα ανάγκη να σας ενημερώσω για όλα αυτά μα περισσότερο από όλα νιώθω την ανάγκη να σας καλέσω ώστε:
 • Να προστατέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις , με την στάση μας και τα λόγια μας του τρεις ενορίτες μας : τον νυν Δήμαρχο κ. Διακομιχάλη Δ , τον τ. Δήμαρχο κ. Ρούσσο Γ και τον τ. Αντιδήμαρχο κ. Χριστοδούλου Φ. αλλά κα τους απόδημους ενορίτες μας , ιδιοκτήτες του περιβολιού , και να διαμηνύσουμε προς τους διασπείροντες αυτές τις φήμες ότι σύσσωμη η ενορία μας βρίσκεται στο πλευρό τους και καταδικάζει κάθε εναντίον τους λάσπη και συκοφαντία για το συγκεκριμένο θέμα.
 • Να προσπαθήσουμε να είμαστε όσο γίνεται περισσότεροι στην αυριανή κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου , στις 8 η ώρα το βράδυ , στο οποίο φυσικά θα παρευρίσκομαι και εγώ , προκειμένου να στηρίξουμε τους δημοτικούς μας συμβούλους να πάρουν τις τελευταίες και σημαντικές αποφάσεις για το θετικό κλείσιμο του θέματος.
 • Να εμμείνουμε όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά ώστε να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον Νόμο διαδικασία και να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση σύμφωνα με την δικαστική απόφαση που όρισε το τίμημά της και να προσπαθήσουμε να πείσουμε οποιονδήποτε άλλον έχει άλλες σκέψεις ότι αυτές οι άλλες σκέψεις αν επικρατήσουν θα οδηγήσουν με σίγουρο τρόπο , στην απώλεια των 390.000 ευρώ που έχει εγκρίνει το ελληνικό κράτος και που με κανένα τρόπο δεν επιτρέπεται από τον Νόμο να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε αλλότριο σκοπό.
 • Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις , τις ενέργειες της ειδικής επιτροπής μας που συνεστήθη με πρωτοβουλία του κ. Ρούσσου και συντονίζεται από αυτόν, την συνεχή και κρίσιμη ολοκληρωτική προσφορά δεκάδων ωρών εργασίας του κ. Χριστοδούλου Φ και την αποφασιστικότητα της νυν Δημοτικής Αρχής και του νυν Δημάρχου κ. Διακομιχάλη για το θέμα , ώστε στην προσεχή εβδομάδα το θέμα αυτό να τελειώσει θετικά και να αποχωρήσει ο κ. Διακομιχάλης από τον Δήμο με μια θετική πράξη ιστορικής σημασίας για την γειτονιά μας και συνολικά για την Κάλυμνο.
 • Να καλέσουμε τον νέο Δήμαρχο κ. Γαλουζή να κλείσει τα αυτιά του σε σειρήνες που του εισηγούνται διάφορα αλλότρια και αυτοκαταστροφικά και να προσέλθει σε αυτήν την χαρά , δημιουργικά και με όραμα , ώστε από κοινού να εργαστούμε μαζί με άλλους συμπολίτες μας και το Δημοτικό μας Συμβούλιο για την καλύτερη δυνατή χρήση και αξιοποίηση του περιβολιού μας .
 •  
  Με αδελφικούς χαιρετισμούς
  π. Καζαβούλης Νικόλαος
  Εφημέριος του Αγ. Θεολόγου Καλύμνου

  ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

  Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

  Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

  Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

  Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

  Pantelis

  ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

  ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

  LIFE STYLE

  v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

  Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

  kalymniansvoice.com

  Copyright © 2019 | All rights reserved.

  Ακολουθείστε μας στο Facebook
  Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!