Τεράστια πρόστιμα για την χωματερή «απειλούν» την νέα Δημαρχία του Γ. Γαλουζή

Με 73 χιλ. ευρώ την ημέρα ως πρόστιμο από την Ε.Ε. απειλείται ο Δήμος Καλυμνίων, ανάμεσα σε 70 Δήμους στην Ελλάδα, από τους οποίους οι έξι είναι στα Δωδεκάνησα, λόγω της ύπαρξης και λειτουργίας ΧΑΔΑ (η γνωστή χωματερή στην περιοχή Γιανναχώραφα).
Η τελική πρόταση του εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα κατατεθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και αναμένονται να επιβληθούν τεράστια και δυσβάστακτα πρόστιμα, που θα «γονατίσουν» τους Δήμους, αφού τα οφειλόμενα ποσά θα παρακρατούνται από τους ΚΑΠ (κεντρικούς αυτοτελείς πόρους), που ήδη είναι μειωμένοι. Το αποτέλεσμα θα είναι οι δήμοι xyta 12111είτε να οδηγούνται σε χρεωκοπία είτε να αυξάνουν τα τέλη προς τους δημότες.
Αυτά αναφέρει ανάμεσα στ' άλλα σε εκτενές άρθρο η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου και επισημαίνει πως
είναι έτοιμος και ο μηχανισμός μέσω του οποίου ο καταλογισμός θα φθάνει βαθιά στις τσέπες των δημοτών που θα θεωρούνται «συνυπαίτιοι» για τις πολύχρονες καθυστερήσεις, σε σχέση με την συνεχιζόμενη λειτουργία των παράνομων και xyta 1επικίνδυνων χωματερών.
Τα αναμενόμενα πρόστιμα για τους δήμους, στους οποίους ακόμη λειτουργούν ΧΑΔΑ, έχουν πλέον διπλασιαστεί, όταν πριν λίγο καιρό κυμαίνονταν στις 33 χιλ ευρώ ημερησίως, ενώ σήμερα μιλάμε για 73 χιλ ευρώ!
Η νεοεκλεγείσα Δημαρχία του Γιάννη Γαλουζή, ανάμεσα στ' άλλα, πρέπει να διαχειριστεί άμεσα και αυτό το φλέγον ζήτημα, αφού φαίνεται πως τα χρονικά περιθώρια πλέον στενεύουν και σε πολύ λίγο διάστημα θα βρεθεί μπροστά σε μια πολύ σκληρή πραγματικότητα.
Η λίστα των «ανοικτών πληγών» που κληρονόμησε η νεοεκλεγείσα Δημοτική Αρχή από τους προκατόχους της είναι πολύ μακριά και περιλαμβάνει τα πλέον φλέγοντα και χρονίζοντα ζητήματα, τα οποία οι δύο τελευταίες Δημαρχίες (Ρούσσου και Διακομιχάλη), δεν κατάφεραν να φέρουν εις πέρας.
Το πρόβλημα όμως της συνεχιζόμενης καύσης των απορριμμάτων στα Γιανναχώραφα και το «στοιχειωμένο» έργο του ΧΥΤΑ xyta 2παραδίπλα, που εδώ και χρόνια χάσκει ως μια τεράστια «τρύπα» στην καρδιά της Καλυμνιακής κοινωνίας, αποτελώντας πλέον ένα μνημείο αναλγησίας, αναποτελεσματικότητας, επιμονής σε λανθασμένες επιλογές, μισαλλοδοξίας και πολιτικής αλλά και προσωπικής αντιπαλότητας, αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση (αλλά και απειλή) για την νέα Δημαρχία, αφού εκτός των άλλων επιφέρει και τον κίνδυνο χρεωκοπίας του Δήμου!
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!