Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στην Δημοτική Αγορά Καλύμνου (1 Video)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Ιουλίους στις 07.30 το απόγευμα, αγιασμός στην ανακαινισθείσα Δημοτική Αγορά Καλύμνου .
Μετά από 30 χρόνια περίπου η δημοτική αγορά, αφού ανακαινίσθηκε άνοιξε και πάλι τις πύλες της ,χωρίς όμως να έχει ακόμα προσδιοριστεί η χρήση της και χωρίς βέβαια να καταλαμβάνει την έκταση που είχε τα χρόνια όπου αποτελούσε το κέντρο εμπορίου του νησιού.
Στη σεμνή τελετή, παρόντες ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, ο νεοεκλεγείς ΔήμαρχοςΙ.Γαλουζής, ο επικεφαλής δημοτικής Παράταξης Γιώργος Μαύρος, ο τέως Δήμαρχος Γιώργος Ρούσσος ,ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.Απούσα η μείζων μειοψηφία.
Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Παϊσιος ,το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης , ο οποίος σε μία σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της Δημοτικής αγοράς Καλύμνου, λέγοντας ότι αποτελεί και ένα μνημόσυνο για όλους αυτούς που δεν βρίσκονται στη ζωή και επαγγελματικά και για πολλά χρόνια δραστηριοποιούνταν μέσα στη δημοτική αγορά ,έχοντας τους δικούς του πάγκους.
 
 
 
Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα η χρήση της δημοτικής αγοράς κάτι που θα κάνει η νέα Δημοτική Αρχή που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου 2014, φέρνοντας τις προτάσεις της στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Από τις μέχρι τώρα σκέψεις ,επικρατέστερες φαίνεται να είναι δύο.
Είτε ο χώρος της δημοτικής αγοράς να διατεθεί σε παραγωγούς του νησιού, όπου στους ειδικούς πάγκους που υπάρχουν, να διαθέτουν τα προϊόντα τους, είτε να αλλάξει χρήση και με κατάλληλη εσωτερική διασκευή και τοποθέτησης σκεπής στο αίθριο, να δημιουργηθεί ένας πολύχώρος ,όπου θα φιλοξενεί τις συνεδριάσεις του δημοτικούς συμβουλίου αλλά και άλλων εκδηλώσεων.
Βέβαια τον τελικό λόγο για τον τρόπο αξιοποίησης του χώρου της δημοτικής αγοράς, θα τον αποφασίσει η νέα δημοτική Αρχή και εκτιμούμε ότι θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί.
 
άρθρο: kalymnos-news.gr
βίντεο: TV12 (Ματούλα Παντελάκη)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!