Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Γυναικών Καλύμνου καθάρισαν τον βυθό στο λιμάνι του Μαντρακίου

Το Σάββατο 12 Ιουλίου και την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του βυθού του λιμανιού του Μανδρακίου του Δήμου Νισύρου, έπειτα από πρόσκληση του Δήμο Νισύρου προς τον Σύλλογο Αυτοδυτών Γυναικών Καλύμνου.
Στην επιχείρηση καθαρισμού πήραν μέρος 25 ερασιτέχνες δύτες για την συγκέντρωση των 'αλιευμάτων' .
Ο Δήμος Νισύρου διέθεσε όλα τα απαραίτητα για την συγκέντρωση και διαχείριση των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν, επιτρέποντας στους αυτοδύτες να επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους αποκλειστικά και μόνο στο υποβρύχιο κομμάτι.
Η ρύπανση στη θάλασσα είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα που αφορά την υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, των αλιευμάτων, αλλά και του νησιού γενικότερα που βασική πηγή εσόδων έχει τον τουρισμό.
Τα λιμάνια δυστυχώς είναι τόπος συγκέντρωσης απορριμμάτων και τα πιο επικίνδυνα από αυτά είναι μπαταρίες μολύβδου με υγρά, χρησιμοποιημένα λάδια, πλαστικές σακούλες από πάγο που συνήθως χρησιμοποιούνται από ιδιοκτήτες σκαφών – ψαράδες. Τα υγρά και τα βαρέα μέταλλα που ελευθερώνονται από τις μπαταρίες είναι ιδιαίτερα τοξικά για το περιβάλλον, αφού αφομοιώνονται από τους θαλάσσιους οργανισμούς και καταλήγουν τελικά στο πιάτο μας.
Τέλος ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους εθελοντές που συμμετείχαν στην δράση δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό.
Ο Δήμαρχος Νισύρου
Νικόλαος Καρακωνσταντίνος

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!