Παρατείνεται το αδιέξοδο στην Παιδεία

Τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τις όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την επίλυση της κρίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έλαβε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν κι αυτό της επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία τους, ως ύστατη λύση προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον υπουργό Παιδείας το ενδεχόμενο αυτό απορρίφθηκε κατηγορηματικά.
Εξάλλου, με νέα δήλωσή του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης κάνει λόγο για «αήθη επίθεση».
«To Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εγώ προσωπικά δεχόμεθα αήθη επίθεση από ορισμένους κύκλους που απεργάζονται σκοτεινά σχέδια», αναφέρει ο πρύτανης και προσθέτει:
«Δηλώνω ότι θα υπερασπιστώ το κύρος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την τιμή και την υπόληψή μου, εκεί που κάθε Έλληνας πολίτης δικαιούται. Δεν προτίθεμαι τώρα να απαντήσω δημόσια και με συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία στους συκοφάντες μου. Θα το πράξω σύντομα στα αρμόδια όργανα και δημόσια. Επαφίεμαι στην πανεπιστημιακή κοινότητα για αποφασίσει για την τύχη του πρύτανή της».
Στο μεταξύ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με δύο 24ωρες απεργίες την Παρασκευή και τη Δευτέρα.
Νωρίτερα, παρουσιάστηκε στη συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τα επόμενα βήματα στον τομέα της διαθεσιμότητας.
Η συγκεκριμένη πρόταση ισχύει και για τα οκτώ πανεπιστήμια, στα οποία πρόκειται να εφαρμοστεί το καθεστώς διαθεσιμότητας, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών που παραμένει κλειστό επί τρεις μήνες να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Τα βήματα είναι τα εξής:
-Έως τις 15 Δεκεμβρίου η διεύθυνση διοικητικού θα πρέπει να αποστείλει τα στοιχεία όλων των διοικητικών υπαλλήλων (και αυτών που δεν απεγράφησαν), ώστε το αρμόδιο τριμελές συμβούλιο με τη συνδρομή του ΑΣΕΠ να κάνει εξαρχής μοριοδότηση για να εκδοθούν οι τελικές πίνακες.
Στις 20 Δεκεμβρίου θα αλλάξει η διαπιστωτική πράξη με τα ονόματα όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα.
-Εντός διμήνου, τα οκτώ ΑΕΙ με επισπεύδουσες τις πρυτανικές αρχές τους θα συστήσουν επιτροπές έργου για να συσταθεί ο οργανισμός του κάθε ιδρύματος. Στον οργανισμό θα περιγράφεται ουσιαστικά πόσοι διοικητικοί υπάλληλοι χρειάζονται σε κάθε κλάδο και ευρύτερα στο ίδρυμα. Όπου διαπιστωθούν ελλείμματα αυτά θα καλυφθούν από διαθεσίμους.
-Θα υπάρξουν θέσεις εργαστηριακού προσωπικού (ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ) τις οποίες θα καλύψουν σημερινοί διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι έχουν διδακτορικό τίτλο. Καθώς αυτοί οι διοικητικοί υπάλληλοι θα γίνουν ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ οι διοικητικές θέσεις που θα αφήσουν κενές θα καλυφθούν από τους διαθεσίμους.
Μετά την παρουσίαση των θέσεων του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου από το ΔΣ του συλλόγου τον λόγο έλαβε ο κύριος Ζαχαρίας Τριγάζης, ο οποίος ζήτησε άρση της διαθεσιμότητας και απέρριψε τις προτάσεις του υπουργείου. Η συνέλευση συνεχίζεται και αναμένεται μακρά, καθώς εκτιμάται ότι οι διοικητικοί θα αξιολογήσουν και τις πληροφορίες που έχουν διακινηθεί μεταξύ των διοικητικών (στα πηγαδάκια πριν την έναρξη της συνέλευσης) ότι ο υπουργός Παιδείας προτίθεται να θέσει άμεσα σε αργία τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόσιο Πελεγρίνη.
 
kathimerini.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!