Υπολογισμός μορίων για τις Πανελλήνιες - Παραδείγματα

Πώς υπολογίζονται τα μόρια των πανελλαδικών εξετάσεων -Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμοί στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα για την πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας


Οι πανελλαδικές εξετάσεις οδεύουν και τη φετινή χρονιά προς αυλαία με την αγωνία μαθητών και γονιών να φτάνει στο κατακόρυφο. Η φετινή χρονιά στιγματίστηκε από το άγχος των υποψηφίων για τις απεργίες της ΟΛΜΕ αλλά και από τις αρκετές αστοχίες της Εξεταστικής Επιτροπής που πονοκεφάλιασαν μαθητές και διορθωτές.

Πλέον, όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στην αξιολόγηση των γραπτών και το που θα κυμανθούν οι βάσεις, με τους πάντες να έχουν "επ' ώμου" έτοιμα τα κομπιουτεράκια, προκειμένου να υπολογίσουν τα μόρια που αντιστοιχούν στις επιδόσεις τους.

Το newsbomb.gr σας παραθέτει τη διαδικασία υπολογισμού των μορίων σε λίγα βασικά βήματα:

1. Πολλαπλασιάζουμε το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης

2. Πολλαπλασιάζουμε το πρώτο μάθημα αυξημένης βαρύτητας με τον συντελεστή του

3. Πολλαπλασιάζουμε το δεύτερο μάθημα αυξημένης βαρύτητας με τον συντελεστή του

4. Προσθέτουμε τα παραπάνω τρία γινόμενα

5. Πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα της παραπάνω πράξης με το 100 και έχουμε τα μόρια

Στην περίπτωση που ο υποψήφιος θέλει να επιλέξει σχολές από άλλο πεδίο, χρησιμοποιούνται τα μαθήματα αντικατάστασης. Οι συντελεστές αλλάζουν και είναι αντί για 1,3 και 0,7 γίνονται 0,9 και 0,4 αντίστοιχα.

Αν ο υποψήφιος έχει εξεταστεί σε ειδικό μάθημα, για τις συγκεκριμένες σχολές και μόνο, προσθέτουμε στο άθροισμα του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης και των δύο μαθημάτων βαρύτητας, το βαθμό του ειδικού μαθήματος αφού τον έχουμε πολλαπλασιάσει με τον συντελεστή του (που μπορεί να είναι 1 ή 2).

Έπειτα πολλαπλασιάζουμε και πάλι με το 100.

Παράδειγμα:

Έστω ότι ένας μαθητής είναι θεωρητικής κατεύθυνσης με Γενικό Βαθμό Πρόσβασης 18, και επίδοση στα Αρχαία Ελληνικά 15 και στην Ιστορία 16. Τα μόριά του για το 1ο επιστημονικό πεδίο θα υπολογιστούν ως εξής:

1. 18 Χ 8 = 144
2. 15 Χ 1,3 = 19.5
3. 16 Χ 0,7 = 11,2
4. 144 + 19.5 + 11,2 = 174,7
5. 174,7 Χ 100 = 17.470 μόρια για το 1ο επιστημονικό πεδίο

Σε περίπτωση που θέλει να δηλώσει σχολές και από το 3ο επιστημονικό πεδίο, και εφόσον έχει διαγωνιστεί στο μάθημα της Βιολογίας, για τον υπολογισμό των μορίων θα χρησιμοποιήσουμε τα μαθήματα αντικατάστασης με τους δικούς τους συντελεστές. Την Βιολογία δηλαδή και την Έκθεση. Έστω ότι έχει πάρει βαθμούς 16 και 13 αντίστοιχα. Έτσι, ο υπολογισμός θα γίνει ως εξής:

1. 18 Χ 8 = 144
2. 16 Χ 0,9 = 14,4
3. 13 Χ 0,4 = 5,2
4. 144 + 14,4 + 5,2 = 163,6
5. 176,7 Χ 100 = 16360 μόρια για το 3ο επιστημονικό πεδίο
newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!