Αύξηση 8 ωρών στο ωράριο των εκπαιδευτικών για να λειτουργήσουν τα σχολεία

Ανατροπές στο ωράριο των εκπαιδευτικών θα φέρει ο Σεπτέμβριος, με αύξηση των ωρών διδασκαλίας κατά 8 ώρες το μήνα.


Σύμφωνα με το "Έθνος", η αύξηση των ωρών, εντάσσεται στην προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας, να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το "ψαλίδι" στις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, λόγω του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό, αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα τα σχολεία, την επόμενη χρονιά.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται βέβαιη η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις που θα προκύψουν, εξαιτίας των λιγοστών προσλήψεων που θα γίνουν αλλά και των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων.

Το υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη ζητήσει στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των οργανικών θέσεων ανά σχολική μονάδα, καθώς έχει διαπιστώσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν δικαιολογείται ο αριθμός των εκπαιδευτικών, σε σχέση με τον μαθητικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, η αύξηση του ωραρίου κατά 8 ώρες το μήνα θα οδηγήσει στην "εξοικονόμηση", 10.000 θέσεων αναπληρωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του μνημονίου, οι προσλήψεις αναπληρωτών σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τις 2000. Αν σκεφθούμε ότι φέτος ανήλθαν στις 12.000 γίνεται αντιληπτό, το πόσο οξύ είναι το πρόβλημα που θα προκύψει στα σχολεία.
 
news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!