Καρτέλ στα φροντιστήρια κρατούν στα ύψη τις τιμές

Καρτέλ στο χώρο της παιδείας και δη στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών εντόπισε μετά την αυτεπάγγελτη έρευνα η επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το καρτέλ κρατά πολύ ψηλά τα δίδακτρα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκανε η Ανεξάρτητη Αρχή στα γραφεία των συλλόγων στην Αττική, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη, εντόπισε έγγραφα και στοιχεία που δείχνουν ότι αυτές οι ομοσπονδίες έστελναν συγκεκριμένους τιμοκαταλόγους στα φροντιστήρια-μέλη τους.

Με αυτόν τον τρόπο υποχρέωναν τους ιδιοκτήτες τους να μην κατεβάζουν τις τιμές κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος.

Επιπλέον, είχαν καθορίσει από κοινού ένα συγκεκριμένο σύστημα εκπτώσεων και μειώσεων τιμών, χωρίς να δίνουν το περιθώριο στους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων να δίνουν μεγαλύτερες παροχές.

Η εκμετάλλευση όμως δεν σταματούσε εκεί.

Στις συμβάσεις που κάνουν οι σύλλογοι με τα μέλη τους, έβαζαν ρήτρες που τους εμπόδιζαν ώστε να συμμετέχουν σε άλλες εξετάσεις πιστοποίησης σπουδών.

Το αποτέλεσμα είναι να περιορίζεται ο ανταγωνισμός και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο οι γονείς δεν μπορούσαν να έχουν καλύτερες τιμές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Εθνος", πρόκειται για τις δύο μεγαλύτερες της χώρας ομοσπονδίες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, στις οποίες ουσιαστικά είναι μέλη η συντριπτική πλειονότητα των φροντιστηρίων.

Η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού έχει κάνει τη σχετική εισήγηση προς την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμφωνα με την αρχή "θα συνεδριάσει στις 23 Ιουλίου για να εξετάσει το ενδεχόμενο παράβασης των κανόνων ανταγωνισμού".

Πηγή: "Το Έθνος"


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!