Ακυρώνεται το ερώτημα Γ4 της Φυσικής, μετά το λάθος που εντοπίστηκε

Μετά το τεράστιο θέμα που δημιουργήθηκε με τα θέματα της Φυσικής στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων  απέστειλε οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα για τη βαθμολόγηση.

Σύμφωνα με αυτήν, το ερώτημα Γ4 ακυρώνεται και οι αντίστοιχες μονάδες ανακατανέμονται στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.

Το επιστημονικά λανθασμένο θέμα εντόπισε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το θέμα Γ4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο και το εξηγούν ως εξής:

"Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ' άπειρον".

Πέρα όμως από το επιστημονικό λάθος, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών βάζει "φωτιές" στις πανελλαδικές, καθώς αναφέρει πως εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1/4 των θεμάτων, τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.

Κοινώς, η Ένωση αφήνει αιχμές λέγοντας τα συγκεκριμένα θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα έως και ακατόρθωτα προς επίλυση από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Και η Ένωση συνεχίζει αναφέροντας πως με τα συγκεκριμένα θέματα θα ήταν αδύνατον να επιλυθούν μέσα στο χρονικό όριο των 3 ωρών που δίνεται στους μαθητές για να λύσουν τα θέματά τους.

Επισημαίνεται μάλιστα πως ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Έλληνες Φυσικοί αναφέρουν πως ζητούν συγγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα και προχωρούν ένα βήμα παραπάνω, καλώντας τους βαθμολογητές να μην προχωρήσουν στη διόρθωση των γραπτών εάν δεν υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!