Κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις, διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων ξεκίνησε. Στις 21 Μαΐου χιλιάδες μαθητές θα κληθούν να διαγωνιστούν με στόχο την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η αγωνία κορυφώνεται, όμως όχι, μόνο για τους μαθητές, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους, ότι το θολό πολιτικό σκηνικό μπορεί να επηρεάσει τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ο κ. Ηλίας Κόκκαλης, ιδιοκτήτης των φροντιστηρίων «Άνοδος», μεταφέρει στοnewsbomb.gr τα ερωτήματα που βασανίζουν τον ίδιο, αλλά και τους μαθητές του: «Ο υπηρεσιακός υπουργός μπορεί να ορίσει τις επιτροπές; Τι θα συμβεί, αν τελικά πάμε σε νέες εκλογές ή αν συγκροτηθεί τις επόμενες ημέρες οικουμενική κυβέρνηση; Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν». Παρόμοια ερωτήματα για το θέμα έχει δεχθεί το newsbomb.gr από πολλούς επισκέπτες της ιστοσελίδας.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης μιλώντας στοnewsbomb.gr διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Περιμένουμε να αντικατασταθούμε, όμως, έχουν ήδη οριστεί οι επιτροπές και προχωράμε κανονικά».

Ο υπουργός Παιδείας έστειλε και ένα μήνυμα στους μαθητές. «Να είναι ήρεμοι παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση. Να συγκεντρωθούν και να είναι βέβαιοι, ότι έχουν προγραμματιστεί έτσι τα πράγματα με τις πανελλαδικές εξετάσεις, που δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα», επισημαίνει.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ.Μπαμπινιώτης, ξεπεράστηκε το πρόβλημα της εκτύπωσης των τετραδίων, λέγοντας χαρακτηριστικά «τα τετράδια έχουν ήδη φτάσει στα κέντρα».

Καθησυχαστικός είναι και ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ κ. Θεμιστοκλής Κοτσιφάκης. «Θεωρώ ότι δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα, διότι οι μεν διοικητικές διαδικασίες γίνονται από τα διοικητικά όργανα, όπως ο ορισμός επιτροπών κ.α., ενώ οι κεντρικές επιτροπές ορίζονται από τις αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Παιδείας. Ακόμη και ο υπηρεσιακός υπουργός μπορεί να διαχειριστεί το θέμα, δεν αλλάζει κάτι», σημειώνει ο ίδιος.

Ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και μαθητές εύχονται να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι τους και να κυλήσουν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις, ειδικά σε μία σχολική χρονιά που ξεκίνησε χωρίς βιβλία και συνεχίστηκε με παιδιά, που λιποθυμούσαν στα σχολεία...

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!