Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίζει την αναπηρία ως μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης...

Θυμίζουμε ότι το έτος 2008 η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Κώστα Καραμανλή, θέσπισε το πρώτο Εκπαιδευτικό Νομοθέτημα για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Σύμφωνα, λοιπόν με τις διατάξεις του Ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199/τ.Α'/2.10.2008), η Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, όπως και η γενική Εκπαίδευση, είναι υποχρεωτική και λειτουργεί ως αναπόσπαστο τμήμα της ενιαίας Δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης. Το κράτος υποχρεούται να παρέχει Ε.Α.Ε. σε σχολεία Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αποκλειστικός φορέας της ΕΑΕ είναι το Υπουργείο Παιδείας...

Η αρχή έγινε, αλλά αυτό δεν αρκεί...Αρκεί;

Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αναβαθμιστεί ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Οφείλει επίσης να μεριμνά για την παροχή δωρεάν Δημόσιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στους αναπήρους όλων των ηλικιών και για όλα τα στάδια και τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Θεμελιώδη υποχρέωση μιας ευνομούμενης και δημοκρατικής κοινωνίας αποτελεί βέβαια, η διασφάλιση σε όλους τους πολίτες με αναπηρία και διαπιστωμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ίσες ευκαιρίες για πλήρη συμμετοχή και συνεισφορά στην κοινωνία, ανεξάρτητη διαβίωση, οικονομική αυτάρκεια και αυτονομία, με πλήρη κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στη εκπαίδευση, στην απασχόληση, στην πρόνοια, στην υγεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στην εργασία...

Γλαρός Ιωάννης

Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας Νέας Δημοκρατίας Τ.Ο Ρόδου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!