Οι «τρεις μάγοι» δεν ήταν τρεις!

Οι φιγούρες των τριών μάγων, που επισκέφθηκαν το νεογέννητο Ιησού στη φάτνη, είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της γιορτής των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, οι σοφοί που επισκέφθηκαν τον Χριστό ήταν πολύ περισσότεροι, αν αποδειχθεί σωστή η μετάφραση ενός χειρογράφου.

Το χειρόγραφο, που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα μ.Χ., μεταφράστηκε τώρα για πρώτη φορά στην αγγλική γλώσσα και σύμφωνα με την εφημερίδα "Daily Mail" ρίχνει νέο φως στην ιστορία των Χριστουγέννων.

Ο τίτλος του χειρόγραφου είναι «Αποκάλυψη των Μάγων» και αναφέρει ότι οι περισσότεροι από δέκα σοφοί επισκέφθηκαν τη φάτνη στη Βηθλεέμ. Κάποιοι, μάλιστα, έρχονταν από πολύ μακριά, πιθανώς και από την Κίνα.

Ο όρος «μάγος» εκείνη την εποχή αποδιδόταν στους αρχαίους αστρονόμους-αστρολόγους, οι οποίοι παρατηρώντας τις κινήσεις των αστέρων προέβλεπαν τη μοίρα.

Επίσης, στο χειρόγραφο αναφέρεται πως το λαμπρό άστρο που έδειξε το δρόμο στους σοφούς ήταν ο ίδιος ο Χριστός.

Το χειρόγραφο φυλαγόταν για 250 χρόνια στο Βατικανό. Τη μετάφραση έκανε ο καθηγητής θρησκειολογίας στο πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, Μπρεντ Λαντό.

newssbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!