Τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου, που γιορτάζονται από την εκκλησία μας στις 21 Νοεμβρίου, αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Παναγίας.  Σύμφωνα με την παράδοση, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αήμερα γιορτάζουν οι ανύπαντρες Μαρίες, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο οι παντρεμένες!

Πατέρας της Παναγίας ήταν ο Ιωακείμ και μητέρα της η Άννα. Ήταν άνθρωποι δίκαιοι και ευσεβείς και η μόνη τους λύπη ήταν το γεγονός ότι δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν ένα παιδί. Προσεύχονταν θερμά στον Θεό να τους χαρίσει ένα παιδί με την υπόσχεση να του το αφιερώσουν.

Σύμφωνα με την παράδοση σε προχωρημένη ηλικία απέκτησαν ένα κοριτσάκι και το ονόμασαν Μαρία. Όταν έγινε τριών ετών τήρησαν την υπόσχεσή τους στον Θεό και την προσέφεραν στον Ναό, αφιερώνοντας έτσι την κόρη τους στον Θεό που τους την χάρισε.

Αυτή η είσοδος της Μαρίας στον Ναό ονομάστηκε «Εισόδια της Θεοτόκου». Η Παναγία έμεινε στον Ναό δώδεκα χρόνια, διάστημα κατά το οποίο τρεφόταν από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ με ουράνια τροφή και προσευχόταν στον Ύψιστο Θεό. Έγινε η Κεχαριτωμένη, η ευλογημένη γυναίκα, που ο Θεός την διάλεξε και την αξίωσε να γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, το Χριστό. Έτσι εκπροσώπησε ολόκληρο το Ανθρώπινο γένος για την εν Χριστώ Σωτηρία .

Η Παναγία τιμάται περισσότερο ίσως από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο της εκκλησίας με πλούσια υμνολογία και πλήθος ναών αφιερωμένων στο όνομα της. Είναι η Μητέρα του Χριστού αλλά και μητέρα όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών που στο πρόσωπό της βρίσκουν την προστασία την αγάπη και την ελπίδα.

Η είσοδος της Θεοτόκου στο Ναό είναι το προοίμιο της εύνοιας του Θεού στους ανθρώπους, η προαγγελία του Χριστού και η πραγματοποίηση του σχεδίου της θείας οικονομίας για την σωτηρία του κόσμου.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!