«Φρένο» στις παρελάσεις στα υπό κατάληψη σχολεία

«Φρένο» στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου για όσα σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από τέσσερις ημέρες... βάζει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν το τελευταίο διάστημα το γρηγορότερο δυνατό.

Στην εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Μιχάλη Κοντογιάννη, τονίζεται ότι "προκειμένου να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες για τις πρόβες που απαιτούνται καθημερινά εν όψει των μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για περισσότερες από 4 (τέσσερις) ημέρες δεν θα συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις".
Το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει πάντως ότι τα συγκεκριμένα σχολεία μπορούν να συμμετάσχουν στις μαθητικές παρελάσεις μόνο εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης και έπειτα από απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Διευκρίνιση

Παράγοντες του υπουργείου τόνισαν μάλιστα χτες ότι η εγκύκλιος αφορά κατά κύριο λόγο τα σχολεία της Αττικής τα οποία λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση που γίνεται στο κέντρο της πόλης, καθώς ειδικά για τη συγκεκριμένη παρέλαση γίνονται πολλές πρόβες και απαιτείται πολύς χρόνος για τη σχετική προετοιμασία.
Οι ίδιοι μάλιστα επισημαίνουν ότι η απαγόρευση αφορά επί της ουσίας 4-5 σχολεία.

Πάντως, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας με σχετικές ανακοινώσεις τους υπογραμμίζουν ότι τα σχολεία τα οποία έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα λάβουν μέρος κανονικά, ακόμη και αν είχαν κατάληψη πάνω από τέσσερις ημέρες.
Οι δύο διευθυντές προσθέτουν ότι η συμμετοχή των σχολείων των περιοχών τους κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

Μάλιστα υποστηρίζουν πως οι πρόβες των μαθητών θα διεξαχθούν κατά την ώρα της γυμναστικής, ώστε να μη χαθούν περαιτέρω διδακτικές ώρες.

Η απαγόρευση της συμμετοχής των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις στις παρελάσεις προκάλεσε και τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών οι οποίοι χαρακτηρίζουν τη σχετική εγκύκλιο "φαιδρή".

real.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!