Μultiple choice στις πανελλαδικές

Τι αλλάζει στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας μελετά και το σύστημα απαντήσεων πολλαπλών επιλογών γνωστότερο ως multiple choice για την επιλογή των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Το νέο σύστημα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», που επεξεργάζεται η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει το ενδεχόμενο ο συνδυασμός του multiple choice με τα πανελλαδικών εξεταζόμενα μαθήματα να κρίνουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες των υποψηφίων για τη σχολή που επιθυμούν να εισαχθούν.

Παράλληλα η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν θα γίνεται σε τμήματα αλλά σε σχολές, απ' όπου θα ακολουθούν εξετάσεις για να πουν στο τμήμα, ενώ δεν αποκλείεται και η ελεύθερη πρόσβαση σε κάποιες σχολές που δεν είναι υψηλής ζήτησης. Επίσης, λόγω της κρίσης θα περιοριστεί ο αριθμός των εμπλεκομένων στη διαδικασία των πανελληνίων, καθώς φέτος απασχολήθηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι. Οι βασικές αρχές του νέου συστήματος, που θα ισχύσει από το 2013-2014, θα είναι λιγότερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, λιγότερη εξεταστέα ύλη, αλλά έλεγχος της συνολικής εκπαίδευσης των μαθητών.

Οι αλλαγές για τις φετινές πανελλήνιες

- Καταργήθηκαν ήδη οι μετεγγραφές και θεσπίστηκε ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε τμήμα ή σχολή και για κάθε κατηγορία, πέραν του αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες.

- Καταργήθηκε η κατηγορία του 10% με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να μην έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν εκ νέου τη βαθμολογία τους για εισαγωγή σε κάποια σχολή.

- Οι φετινοί υποψήφιοι που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές θα μπορούν να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου με ενδοσχολικές εξετάσεις.

- Το υπουργείο Παιδείας κατήργησε πέρυσι 24 τμήματα και φέτος αναμένεται να μπει λουκέτο σε άλλα

newsbeast.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!