Ανοίγουν τα ΑΕΙ, κλείνουν τα σχολεία!

«Καζάνι» που βράζει θυμίζει τώρα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ετσι ενώ όλο και περισσότερες σχολές έπειτα από τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών ανοίγουν, τώρα μέσω Facebook οι μαθητές δικτυώνονται προκειμένου να συντονίσουν τις καταλήψεις των σχολείων τους.

Μαθητές από την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη πρωτοστάτησαν στο διαδικτυακό κάλεσμα που έγινε τις προηγούμενες ημέρες για κατάληψη των σχολείων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία 20 σχολεία της Αθήνας, 17 της Θεσσαλονίκης και κάποια σχολεία της Πάτρας- όπου σημειώθηκαν και επεισόδια- ξεκίνησαν καταλήψεις ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το γκρουπ των μαθητών που «προτρέπει» τους μαθητές «Πάμε Κατάληψη» υποκινείται από το ΚΚΕ.

Παρά τη χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που αφορούσε στα λειτουργικά προβλήματα των σχολείων και στους τρόπους αντιμετώπισής τους, οι μαθητές δηλώνουν αγανακτισμένοι μέσω του facebook από την έλλειψη βιβλίων και τo όλο σύστημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η διατήρηση της δωρεάν εκπαίδευσης, η έγκαιρη διανομή σχολικών βιβλίων και η ελαχιστοποίηση των καθυστερήσεων των καθηγητών και των δασκάλων είναι μερικά από τα θέματα που προβληματίζουν τους μαθητές και τα οποία συζητούν διεξοδικά στο ίντερνετ.

Από την άλλη πλευρά οι γονείς δηλώνοντας προβληματισμένοι με τις ελλείψεις της φετινής σχολικής χρονιάς προσπαθούν να κατανοήσουν πως ακριβώς αποφασίζονται οι καταλήψεις των σχολείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σύλλογος Γονέων του γυμνασίου της Καισαριανής που χθες σημειώθηκαν κάποια προβλήματα όταν οι γονείς πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο στο οποίο είχε μπει λουκέτο από τους καταληψίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δάσκαλοι πραγματοποιούν αύριο 24ωρη απεργία ενώ οι καθηγητές προχωρούν σε τρίωρες στάσεις εργασίας από τα καθήκοντά τους. Δάσκαλοι και καθηγητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συντονιστούν προκειμένου να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Συνεχίζουν την εξεταστική τα πανεπιστήμια

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το κίνημα για ανοικτά πανεπιστήμια άρχισε από χθες να κερδίζει έδαφος στα αμφιθέατρα, καθώς οι φοιτητές σε πολλές σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ αποφάσισαν να σταματήσουν τις καταλήψεις και να επιστρέψουν στην Εξεταστική. Οι συνελεύσεις των φοιτητών στο Πάντειο, στο ΤΕΙ Πειραιά, σε ορισμένα από τα τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας και σε σχολές όπως οι Πολιτικοί Μηχανικοί ΕΜΠ, διάφορα τμήματα σχολών στο ΑΠΘ και Δημοκριτείου, διάφορες σχολές στο Ηράκλειο, στον Έβρο, στον Βόλο, στο Αιγαίο, στην Πελοπόννησο, στο Βιολογικό Αθήνας, αποφάσισαν, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις στις περισσότερες περιπτώσεις, να σταματήσουν τις καταλήψεις. Η Νομική του ΑΠΘ με μικρή διαφορά αποφασίστηκε και πάλι κατάληψη. Υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων ψήφισαν οι περισσότεροι ανεξάρτητοι φοιτητές αλλά και η παράταξη της ΔΑΠ. Σήμερα συνεχίζονται οι συνελεύσεις στα υπόλοιπα ιδρύματα.

Πρώτο Θέμα


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!