Τουριστικό συγκρότημα 42 εκατ. ευρώ θα κατασκευαστεί στη Σπάρτη

Το πράσινο φως πήρε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Σπάρτης με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ.
O Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με αφορμή την υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την έγκριση δημιουργίας ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος και των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία αυτού, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Καναδό Πρέσβη, κ. Robert Peck και τον εκπρόσωπο του φορέα επένδυσης του έργου «Π. Ηλιόπουλος Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.».
Αναλυτικότερα, ο Γιάννης Μανιάτης υπέγραψε την έγκριση δημιουργίας και τους περιβαλλοντικούς όρους του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στην θέση «Χρυσοβίτσα -Πλατάνα», Δήμου Σπάρτης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, συνολικής δυναμικότητας 343 κλινών που περιλαμβάνει:
• Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων (5*) δυναμικότητας 271 κλινών
• 36 Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες δυναμικότητας 72 κλινών
• Κέντρο αναζωογόνησης (spa)
• Συνεδριακό Κέντρο 500 ατόμων
• Ανοιχτό θέατρο
• Υποστηρικτικά έργα όπως εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίτκυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα εξωτερικά δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.
Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται περίπου στα 42 εκατομμύρια ευρώ και οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν περίπου στις 250. Τα παραπάνω έργα και δραστηριότητες θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν σε γήπεδο συνολικής επιφάνειας 278.000 τ.μ..
Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνονται μέτρα και όροι για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής του έργου και τη μεγιστοποίηση των θετικών αναπτυξιακών ωφελειών του έργου. Συγκεκριμένα:
1) Δημιουργία χώρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, ο οποίος να αξιοποιείται και από τους τοπικούς φορείς για την υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
2) Συμβολή στις προσπάθειες του Δήμου για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της περιοχής του έργου
3) Δημιουργία κινήτρων στους επισκέπτες του σύνθετου τουριστικού καταλύματος να ανακαλύψουν την ευρύτερη περιοχή και ουσιαστική απόρρψη της λογικής του «all inclusive»
4) Αξιοποίηση του τοπικού εργατικού δυναμικού, τόσο κατά τη φάση κατασκευής όσο και τη φάση λειτουργίας του έργου
5) Ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας και υποστήριξης των τοπικών παραγωγών, στη διερεύνηση της δραστηριότητάς τους, για παραγωγή και βιολογικών προϊόντων ποιότητας, τα οποία θα ανσωματωθούν στο menu του ξενοδοχείου
6) Δημιουργία εκθετηρίου τοπικών προϊόντων και διοργάνωση φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας
7) Ενθάρρυνση νέων επαγγελματιών στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες επισκεπτών (οργάνωση υπαίθριων δραστηριοτήτων, ξεναγήσεις, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, πεζοπορία κ.α.)
8) Αναβάθμιση και αναβίωση παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων και παραγωγικών δραστηριοτήτων της περιοχής
Η επανεκκίνηση των τουριστικών επενδύσεων στη χώρα μας είναι πιά γεγονός. Το ΥΠΕΚΑ εργάζεται συστηματικά για την προώθηση τέτοιων επενδύσεων με εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας του περιβάλλοντος.
Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός ΠΕΚΑ έχει πρόσφατα υπογράψει άλλες τρεις σημαντικές επενδύσεις για τη δημιουργία Σύνθετων Τουριστικών Καταλυμάτων στους Δήμους Μήλου, Κέας, Ιητών συνολικής δυναμικότητας 695 κλινών.
 
 
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!