ΣτΕ: Τα αυθαίρετα που έχουν κριθεί τελεσίδικα κατεδαφιστέα, θα πρέπει να γκρεμίζονται

Νόμιμο και συνταγματικό έκρινε σύμφωνα με πληροφορίες η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψή της τον τελευταίο νόμο 4178/2003, για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με μία μόνο εξαίρεση.
Συγκεκριμένα, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντίθετη στο άρθρο 26 του συντάγματος η διάταξη του νόμου που προβλέπει ότι μπορούν να τακτοποιηθούν τα ακίνητα που έχουν κριθεί αυθαίρετα και κατεδαφιστέα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Συνεπώς, όσα ακίνητα έχουν κριθεί κατεδαφιστέα, θα πρέπει, σύμφωνα με το ΣτΕ να κατεδαφίζονται.
Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει κάτοικοι του Αμαρουσίου, που ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διεκπεραίωσης, για την υπαγωγή στο νόμο που αφορά τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.
 
Φωτογραφία: Eurokinissi
Πηγή: iefimerida.gr
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!