Κοινωνικό μέρισμα: Ανεβαίνουν τα όρια - Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Στη διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων προκειμένου να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα περισσότεροι δικαιούχοι προχωρά το οικονομικό επιτελείο
μετά τη διαπίστωση ότι ποσό ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ παραμένει αδιάθετο.
Το σχέδιο με τις αλλαγές στα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος δηλ η αύξηση του βασικού ορίου εισοδήματος  αναμένεται να εξετασθεί σε σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταικούρα και με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη και των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μέχρι χθες είχαν εγκριθεί επιπλέον 100.000 αιτήσεις, στις οποίες αντιστοιχούν περίπου 60 εκατ. ευρώ. Δηλαδή από την πρώτη και δεύτερη φάση υποβολής αιτήσεων έχουν διατεθεί 200 εκατ. ευρώ συνολικά και υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, (30 Ιουνίου) θα έχουν χορηγηθεί ακόμα 50 εκατ. ευρώ.
Από το αδιάθετο κονδύλι οι πρώτοι που θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση είναι οι νέοι άνεργοι που θα προκύψουν από τα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Υπολογίζονται σε περίπου 75.000. Αμέσως μετά θα επανεξεταστούν όλες οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν.
Υπολογίζεται ότι μέχρι 10 Ιουνίου άλλες 160.000 οικογένειες που έκαναν αίτηση μέσα στον Μάιο, θα δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό του κοινωνικού μερίσματος, από τα 106 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν αυτόν τον μήνα. Ο μέσος όρος του επιδόματος αναμένεται να είναι 662 ευρώ.
Από την αρχή της διαδικασίας έχουν υποβληθεί 820.000 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν 366.000 και από το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ που διατίθενται για το κοινωνικό μέρισμα, δόθηκαν τον πρώτο μήνα 133 εκατ. ευρώ και τον δεύτερο 106 εκατ. ευρώ.
 
Πηγή : imerisia.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!