Αλλαγές σε ΦΠΑ-συντάξεις-αντικειμενικές αξίες, η παρακαταθήκη της τρόικας

Αθήνα Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια στο επίσημο κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα αποτυπώθηκε η φράση «success story» για την Ελλάδα και απαριθμούνται όλα όσα πέτυχε η χώρα. Ωστόσο, στο κείμενο που εξασφάλισε Το Βήμα της Κυριακής, αναγνωρίζεται η αποτυχία στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και προτείνονται αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω κάτω στον ΦΠΑ και στην αγορά ακινήτων.
Ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει: «Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους πολίτες είναι ότι δεν εφησυχάζουμε. Αυτά που πετύχαμε είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να επιστρέψουμε στις αγορές.
» Αλλά για να βγούμε οριστικά από το μνημόνιο και από την κρίση απαιτούνται και οι ικανές συνθήκες που είναι η εφαρμογή μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας, ώστε να γίνουν επενδύσεις, να μειωθεί η ανεργία. Πρέπει να δώσουμε τώρα χειροπιαστό όραμα για την οικονομία.»
 
Στο αναθεωρημένο μνημόνιο καταγράφονται τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση:
  • Η μεταρρύθμιση στον ΦΠΑ και στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων
  • Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό με κατεύθυνση τα επικουρικά ταμεία
  • Η δημιουργία μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο
  • Η ευελιξία της αγοράς εργασίας (πιο εύκολες απολύσεις) χωρίς μειώσεις μισθών
 
Το Μνημόνιο επίσης επιβεβαιώνει τη δυνατότητα της Ελλάδας να έχει πρωτογενές πλεόνασμα έως το 2017, ενώ γίνεται επίσης αναφορά για τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
 
Σχετικά με τα επικουρικά ταμεία αναφέρεται ότι «όλα τα επικουρικά και τα κεφάλαια θα πρέπει από 1ης Ιανουαρίου 2015 να χρηματοδοτούνται μόνο από ίδιες εισφορές».
 
Για τον ΦΠΑ, κατά τις πληροφορίες στις αλλαγές που έρχονται θα υπάρχουν μειώσεις για σειρά προϊόντων, όπως τα τρόφιμα, και μετατάξεις από κατηγορία σε κατηγορία.
 
Τέλος, για τις αντικειμενικές αξίες σημειώνεται ότι «ο νέος φόρος στα ακίνητα που επιβάλλεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα σταδιακά θα μπορούσε να αντικαταστήσει την υπάρχουσα χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
 
» Ο φόρος ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να βασίζεται στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που χρονολογούνται από το 2007. Ήδη προχωρεί η εργασία για την ενημέρωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα από ομάδα, της οποίας προεδρεύει ο γγ Δημοσίων Ακινήτων. Η διαδικασία θα απαιτήσει μερικούς μήνες, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.»
Newsroom ΔΟΛ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!