Κομπίνα-μαμούθ σε βάρος 100 νοσοκομείων της χώρας!

Κομπίνα-μαμούθ σε βάρος περισσότερων από 100 δημοσίων νοσοκομείων με υπερκοστολογήσεις ιατρικών ειδών που ξεπερνούσαν το 241% της πραγματικής τους αξίας

φέρεται να είχε στήσει ένας 55 χρόνος επιχειρηματίας ο οποίος συνελήφθη σε πολυτελές συγκρότημα μεζονετών στη Γλυφάδα.

Η ζημία σύμφωνα με το κατηγορητήριο που προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο για δυο χρόνια ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.
Η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από συντονισμένη έρευνα τουλάχιστον ενός μήνα των εισαγγελέων για θέματα διαφθοράς Ελένης Ράικου, Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνου. Ωστόσο οι εισαγγελείς συνεχίζουν την έρευνά τους καθώς εκτιμάται ότι στην υπόθεση ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας είχε «βοήθεια εκ των έσω».
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο επιχειρηματίας και οι τυχόν συνεργοί του, έχουν διαπράξει 4 κακουργήματα και ειδικότερα:
-Κατάρτιση πλαστών και εικονικών τιμολογίων
-Απόκρυψη εισοδημάτων - φοροδιαφυγή
-Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
- Απάτη
Όλα τα αδικήματα διώκονται με βάσει τις διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται κατά πληροφορίες ότι από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 ο επιχειρηματίας και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρίας εμπορίας ιατρικών ειδών (S T Medisal εμπορία ιατρικών ειδών) "παρέστησε ψευδώς σε διοικήσεις νοσοκομείων και υπαλλήλους αρμόδιους για τις προμήθειες, (π.χ Ευαγγελισμός, Θριάσειο, Παίδων Πεντέλη, Παπαγεωργίου , Ιπποκράτειο κλπ σε όλη την Ελλάδα) πως τα είδη που τους προμήθευε είχαν αγοραστεί από Κυπριακή εταιρία (Praxis Company) στις τιμές που αναγράφονται στα τιμολόγια και πως έπρεπε να ενσωματωθεί στην τελική τιμή και το κέρδος του(!). Στην πραγματικότητα όμως "τα ιατρικά είδη δεν είχαν αγοραστεί με τη μεσολάβηση της Κυπριακής εταιρίας, η οποία συστάθηκε μόνο και μόνο για να έχει μοναδικό πελάτη την εταιρία του κατηγορούμενου, αλλά απευθείας από τις προμηθεύτριες εταιρίες του εξωτερικού».
Με τον τρόπο αυτό ο κατηγορούμενος αγόραζε τα ιατρικά είδη σε τιμές 241% χαμηλότερη από αυτή που εμφάνιζε στα τιμολόγια - δήθεν- αγοράς από την Κυπριακή εταιρία. Χαρακτηριστικό είναι πως ένα αιμοστατικό που αγοράστηκε από την Τσεχία αντί 2,5 ευρώ, φέρεται να πουλήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο 500 ευρώ!
Σύμφωνα με πληροφορίες στον υπολογιστή του επιχειρηματία εντοπίστηκε ένας σκληρός δίσκος όπου υπάρχουν όλα τα τιμολόγια σε ψηφιακή μορφή και ειδικό λογισμικό που έκανε τις υπερτιμολογήσεις. Εντοπίστηκαν ακόμη 380 τιμολόγια που θεωρούνται πλαστά και εικονικά, αξίας περίπου 30 εκατομμυρίων ευρώ για τις "αγορές των ιατρικών ειδών από την Κυπριακή εταιρία", τα οποία υπολογίζονται ότι κόστισαν στον ίδιο μόλις 8,5 εκατομμύρια ενώ στο γκαράζ του υπήρχε ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο Φεράρι αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν μάλιστα πως εισέπραττε μέρισμα κερδών από την εταιρία του π.χ το 2008 - 3,5 εκατ. ευρώ , το 2009 -6,5 εκατ. ευρώ, και το 2010 -7,5 εκατ. ευρώ.
Πληροφορίες : www.newsbomb.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!