Ελληνικό φορτηγό πλοίο έσωσε 120 μετανάστες στη Λαμπεντούζα

Ένα ελληνικό φορτηγό πλοίο έσωσε 120 μετανάστες, ανάμεσά τους και 16 γυναίκες, ενώ δύο άτομα δεν τα κατάφεραν κι απεβίωσαν.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετανάστες έπλεαν 145 ναυτικά μίλια από τη νήσο Λαμπεντούζα της Ιταλίας όταν, όπως ισχυρίζονται, η μηχανή του 7μετρου σκάφους παρουσίασε βλάβη κι εξέπεμψαν SOS με ένα δορυφορικό τηλέφωνο.
Για τον εντοπισμό του ειδοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν πολλά σκάφη που έπλεαν στην περιοχή, αλλά τελικά τους πρόσφυγες διέσωσε το ελληνικό φορτηγό πλοίο, το Rizopon, που μετέφερε τους μετανάστες στο λιμάνι της πόλης Αουγκούστα της Σικελίας.
Η επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα αλλά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση την Τρίτη.
Σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό, οι μετανάστες δήλωσαν ότι είναι Σομαλοί υπήκοοι, αλλά αυτό απομένει να εξακριβωθεί. Όπως συνέβη και σε άλλες πρόσφατες περιπτώσεις αποφασίστηκε να μην μεταφερθούν οι μετανάστες στην Λαμπεντούζα, λόγω του σάλου που είχε προκληθεί για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών τον περασμένο Δεκέμβριο του 2013.
Το Σαββατοκύριακο διασώθηκαν πάνω από 1000 άνθρωποι από διάφορα πλεούμενα στα ύδατα νότια της Ιταλίας. Μέσα στις πρώτες 30 ημέρες του 2014, οι μετανάστες οι οποίοι έφτασαν στις ιταλικές ακτές ανήλθαν σε 2.156, από τους 217 που είχαν καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2013.
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!