Έρχονται 200 ηλεκτρονικά βραχιολάκια για τους κρατούμενους. Θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους

Τα πρώτα 200 ηλεκτρονικά βραχιόλια για κρατούμενους θα τοποθετηθούν πιλοτικά και θα δοκιμαστούν για έναν χρόνο
Αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Δικαιοσύνης το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για "τη λειτουργία του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υπόδικων, κατάδικων και κρατούμενων σε άδεια και την πιλοτική εφαρμογή του"
Πρόκειται για το σχέδιο για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί κάποιος να το αποκτήσει, ώστε να υπάρχει μία ελεγχόμενη προσωρινή αποφυλάκιση.
Αφού ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση, το σχέδιο ΠΔ θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία και στη συνέχεια θα εκδοθεί η σχετική γνωμοδότηση.
Σύμφωνα με το διάταγμα, η λειτουργία και η συντήρηση του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης θα ανατεθεί με διεθνή διαγωνισμό σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
Όποιος αναδειχθεί από το διαγωνισμό θα αναλάβει την λειτουργία του επίμαχου συστήματος και θα δημιουργήσει κέντρο ελέγχου στην Αθήνα, το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Επιπλέον θα έχει την υποχρέωση να ενημερώνει τις αρμόδιες Αρχές σε περίπτωση που σταματήσει πάνω από πέντε λεπτά η εκπομπή σήματος από το βραχιολάκι, σε περίπτωση απόπειρας καταστροφής ή αφαίρεσης ή αποσύνδεσής του, ακόμη και σε περίπτωση άρνησης συνεργασίας του κρατούμενου.
Το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής επιτήρησης θα εφαρμοστεί πιλοτικά για έναν χρόνο και για περίπου 200 κρατούμενους από όλες τις φυλακές της χώρας.
Πρέπει να σημειωθεί πως η δαπάνη για την αγορά του ηλεκτρονικού βραχιολιού βαραίνει τον κατάδικό ή υπόδικο, εκτός εάν υπάρχει αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία. Σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει το κόστος το ελληνικό δημόσιο.
 
news247.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!