JP Morgan: 70% νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Ήττα της Νέας Δημοκρατίας, διάλυση του ΠΑΣΟΚ και επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εθνικές εκλογές, η ... «μαντεψιά» της JP Morgan, για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
 
Πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και βουλευτικές εκλογές έως το Μάρτιο του 2015, με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, «βλέπει» σε έκθεσή του ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός JP Morgan.
Πιο αναλυτικά, ο περίφημος οίκος δίνει πιθανότητες μεγαλύτερες από 70% για πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.
Τοποθετεί δε, χρονικά τη διαδικασία προκήρυξης εθνικών εκλογών έως το πρώτο τρίμηνο του 2015.
Επίσης, οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι η Ελλάδα έχει εισέλθει σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που θα εστιάσει στο Μνημόνιο και στις πιθανότητες επιβίωσης της οικονομίας, έξω από αυτό.
Ο χρηματο-οικονομικός οίκος στην έκθεσή του για τη χώρα μας επισημαίνει ότι με τα σημερινά δεδομένα ο ΣΥΡΙΖΑ διαφαίνεται ως ο πιθανός νικητής των εκλογών.
Ωστόσο, προσθέτει ότι μία τέτοια εξέλιξη δημιουργεί αβεβαιότητες όσον αφορά στην συγκρότηση νέας κυβέρνησης, αλλά και γενικότερες αντιδράσεις.
Όπως αναφέρει η JP Morgan, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 7 ποσοστιαίων στην Β' Αθηνών, που είναι και η πολυπληθέστερη εκλογική περιφέρεια.
Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα ενισχύσει τις ψήφους του από τους δυσαρεστημένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, καθώς και από όσους πιστεύουν σε έναν ιδιότυπο εθνικισμό για την οικονομία, όπως οι ψηφοφόροι των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα ψηφίσουν για να φύγει η τρόικα από την χώρα.
Σε περίπτωση που γίνουν οι εθνικές εκλογές ως το Δεκέμβριο, η ανάλυση προβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει το προβάδισμά του τους επόμενους μήνες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα έχει 139 βουλευτές και θα χρειάζεται μόλις 12 για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα
ΣΥΡΙΖΑ – 139 έδρες (βουλευτές)
NΔ – 88
Χρυσή Αυγή – 24
Ανεξάρτητοι Έλληνες – 14
ΠΑΣΟΚ – 13
ΚΚΕ – 12 και
ΔΗΜΑΡ – 10 έδρες (βουλευτές)
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα υιοθετήσει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, όσον αφορά στις πιέσεις τους για συνέχιση της λιτότητας, της μείωσης συντάξεων και μισθών, και περαιτέρω απολύσεις στον κρατικό μηχανισμό.
Τέλος, η JP Morgan διαβλέπει και πολιτικές ανακατατάξεις εκτός Ελλάδας, θέτοντας σαφείς προκλήσεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.
 
sport-fm.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!