Η μεγάλη νύχτα του «αμαρτωλού» Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – 15 εντάλματα σύλληψης .

- Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου- Μια σύλληψη είχε γίνει μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

- Αναζητούνται 15 άτομα, ανάμεσά τους ο πρώην διοικητής του ΤΤ Άγγελος Φιλιππίδης
- Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού ο Δημήτρης Κοντομηνάς που φέρεται να εμπλέκεται
- Τι "απαντούν" κύκλοι του γνωστού επιχειρηματία
- Απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματα τα αδικήματα που βαραίνουν όσους κατηγορούνται για την υπόθεση
- Η έρευνα αφορά στην περίοδο 2006-2011
Επισφαλή δάνεια, επιχειρηματίες, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του «κακού» Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εμπλεκόμενη σε μια υπόθεση που πολλοί γνώριζαν αλλά τώρα έρχεται στο φως μέσω συλλήψεων και ενταλμάτων.
«Αμαρτωλές» περίοδοι με τα δάνεια να δίνονται αφειδώς και χωρίς να έχει ο δανειολήπτης τις εγγυήσεις πως μπορεί να τα αποπληρώσει. Αυτά αναφέρει το κατηγορητήριο που έχει ήδη συνταχθεί για «ηχηρά» ονόματα του επιχειρηματικού χώρου, όπως ο Δημήτρης Κοντομηνάς.
Γνωστοί επιχειρηματίες είναι και πρώην μέλη της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου βαρύνονται με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος 15 εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί, μια σύλληψη έχει ήδη γίνει, αυτή του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΤΤ, Μάριου Βαρότση που κρατείται στη ΓΑΔΑ, ενώ οι εμπλεκόμενοι είναι 20. Όσο για τη ζημιά που προκλήθηκε το Τ.Τ.; Μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ!
Μεταξύ εκείνων που αναζητούνται είναι και οι πρώην διοικητές του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης και Κλέων Παπαδόπουλος, ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Χάρης Σιγανός, γενικός διευθυντής επενδυτικής τραπεζικής και θυγατρικών και διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ), ο Μιχάλης Έλληνας, Κύπριος εφοπλιστής, καθώς επίσης και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, που όμως τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Πληροφορίες αναφέρουν πως άτομα του περιβάλλοντός του δήλωσαν πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.
Η έρευνα, που βασίστηκε στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σε αυτό βασίστηκαν οι εισαγγελείς. Έτσι χθες το βράδυ, μετά από έρευνες ετών, ξεκίνησε η ολονύχτια επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας.
Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.
Όλα ξεκίνησαν απόγευμα προς βράδυ της Τετάρτης, όταν δικαστικές αρχές ενημέρωσαν τις αστυνομικές πως χρειάζονται τη συνδρομή τους για την εκτέλεση ενταλμάτων. Αρχικά, είχαν εκδοθεί τέσσερα εντάλματα και εκτελέστηκαν τα τρία, αυτά για τον Μάριο Βαρότση, τον Χαράλαμπο Γιαγκούδη και τον Δημήτρη Κοντομηνά. Αναζητήθηκε επίσης ο Άγγελος Φιλιππίδης, αλλά βρίσκεται στο εξωτερικό.
Τι υποστηρίζει ο Δημήτρης Κοντομηνάς
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης Κοντομηνάς αναζητείται, κυκλοφόρησε δήλωση κύκλων του γνωστού επιχειρηματία, στην οποία αναφέρεται: «Ο πρόεδρος του Alpha δεν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση. Δεν έχει λόγο να ανησυχεί και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Tο δάνειο έχει ληφθεί σύμφωνα με τις τραπεζική πρακτική και νομιμότητα και δεν υπάρχει παρανομία. Το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί είναι προσωπικές και υπερβαίνουν το ύψος του δανείου. Μόλις λάβει γνώση του κατηγορητηρίου θα υπάρξει κανονική ανακοίνωση».
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!