Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο Λιμενικό Σώμα

Ριζικές αλλαγές φέρνει στο Λιμενικό Σώμα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που υπέγραψε την Τετάρτη (08/01) ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώτο συνολικό ορθολογισμό της λειτουργίας των υπηρεσιών του Σώματος από το 1927, όταν και δημιουργήθηκε.
Η αναδιάρθρωση προβλέπει σύσταση Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος ΒΑ Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας σε ακριτικά σημεία και τη θωράκιση των θαλασσίων συνόρων της χώρας. Θα συσταθεί, επίσης, Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής και Κορινθίας με έδρα τον Πειραιά και Περιφερειακή Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης στην Καβάλα, με σκοπό την αμεσότητα στη συνεννόηση μεταξύ των μονάδων. Ακόμη, για την καλύτερη εποπτεία του παραγόμενου έργου θα μεταφερθεί η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα.
Στο πλαίσιο της ορθολογικότερης κατανομής των δυνάμεων στην επικράτεια, τον καλύτερο σχεδιασμό της δράσης των μονάδων και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι 217 λιμενικές αρχές αναδιαμορφώνονται σε 179.
Πιο συγκεκριμένα, διατηρούνται τα 18 υφιστάμενα κεντρικά λιμεναρχεία, αυξάνονται από 34 που είναι σήμερα σε 45 τα λιμεναρχεία, ενισχύονται από 34 σε 73 τα λιμενικά τμήματα ενώ περιορίζονται από 107 σε 42 οι λιμενικοί σταθμοί. Στο σχέδιο δεν περιλαμβάνονται υπολιμεναρχεία ενώ σε ορισμένες περιοχές προβλέπεται η ίδρυση λιμενικών φυλακίων για την μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών.
Να σημειωθεί ότι από τη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση αναμένεται να εξοικονομηθούν περισσότερα από 500.000 ευρώ αλλά και περίπου 700 άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού, καθώς αποδεσμεύονται από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!